Молитви към Господ преди заспиване и след ставане от сън (ТЕКСТОВЕ)

4
Добави коментар
kalinka_petrova
kalinka_petrova

Нашите молитви са единственият начин да общуваме с Господ

Защо казваме, че Господ е нашият създател?

Защото той е създал нашите души, които ние развиваме и усъвършенстваме живот след живот.

Големият руски Чудотворец Свети Серафим Саровски  се моли

Нашите родители са направили само физическите ни тела, но ако от Рая не изпратят душа в един човешки ембрион, няма да се роди човек.

Господ е в нас и ние сме в Господ, пише в древните писания. Но нашите души  изпитват подсъзнателна потребност да общуват със Създателя.

Това става с помощта на различни  молитви. В християнството има безброй много молитви за различни поводи – радостни и тъжни, събрани в молитвеници.

Освен с готовите текстове на различните молитви, всеки човек трябва да търси Божествената искра в нас и извън нас. Може да я открие и чрез молитви, които не са написани.

Когато вкъщи имате болен човек, вие няма да коленичите пред иконата и да се молите с наизустени молитви, а ще поискате човекът да оздравее с ваши думи. И всеки един от нас ще използва онези слова, които му прилягат най-добре  на сърце.

Същото се отнася, когато получите нещо, за което сте си мечтали или дълбоко сте искали. Например дете. След дълго време без зачеване, ако накрая ви предстои да ставате родители, няма да рецитирате готови текстове на молитви, а сълзи от щастие ще се стичат по лицата ви и ще благодарите както чувствате тази ваша огромна радост.

Ние ви предлагаме молитви към Господ, които можете да казвате  преди да заспите  и след ставане от сън. Но вие също можете да си съчините ваши молитви, с които да благодарите за изминалия ден, да поискате спокойна нощ, а на сутринта да благодарите за съня и релакса,  да поискате да изживеете един ползотворен и пълноценен ден.

Молитва към Господ преди да заспите

Молитва към Господ след като станете от сън

 

 

 

 

 

сподели бутон