Великденски „тортички“ с шоколадови яйца

12
Добави коментар
Dunavska
Dunavska

За да си повишите допълнително настроението за Великден ви предлагаме да си приготвите лесно и забавно малки великденски тортички, украсени с яйчица. Страхотни са за украса на великденската маса, а са и много вкусни!

Необходими са ви:

Форма за мъфини с 12 гнезда Хартиени кошнички за мъфини Тенджера Везни Дървена лъжица

Съставки:

100 г брашно 6 супени лъжици карамелен сироп 250 г мляко 200 г корнфлейкс тъмен шоколад (начупен) декоративни шоколадови яйца за украса (малки)

Начин на приготвяне:

1. Покрийте гнездата на формата за печене с хартиените кошнички за мъфини. 2. Поставете маслото, шоколада и карамела в тенджерата на слаб огън, като разбърквате сместа непрекъснато, докато всички съставки се разтопят и се смесят добре. 3. Оставете сместа да се охлади, преди да добавите корнфлейкса. Разбъркайте съставките внимателно с дървената лъжица, за да не се начупят флейксовете прекалено много. 4. Поставете препълнена супена лъжица от сместа във всяко гнездо на формата. 5. Украсете с по две-три шоколадови яйца върху всяка кошничка. 6. Оставете в хладилника, за да стегне за няколко часа или за цялата нощ. И готово – имате великденски тортички с шоколадови яйца!

Идея и снимки: Aisha Green, blog.hobbycraft.co.uk

Вижте още: