Лечение на шипове с народна медицина. Рецепти.

1
Добави коментар
Anelito
Anelito

Често след дълги и неуспешни опити за лечение на шиповете с традиционна медицина, пациентите се обръщат към народните лекове. Широко разпространено е вярването, че ако не помагат, то поне не вредят и много хора опитват влиянието на различни билки за облекчаване на симптомите си. Бабините лекове могат успешно да се съчетават и с традиционните методи за лечение на шипове, разбира се, добре е да се съгласуват с лекуващия лекар.

Ето и някои от най-популярните рецепти от народната медицина за облекчаване на шипове:

Лечение на шипове с ябълков оцет

Рецепта 1. Чист ябълков оцет.
Върху мястото, където е локализиран шипа се поставят компреси с чист ябълков оцет в продължение на 2 месеца. Компресите се правят вечер преди лягане и престояват цяла нощ. Парче марля или памук се омокрят с ябълковия оцет и се налагат върху болното място. Увива се с чиста кърпа или бинт, може и чорап, ако е на петата. Симптомите могат да отшумят още след няколко дни, но е добре да се продължат процедурите до края.
Компресите могат да се комбинират и с приемането на една супена лъжица оцет три пъти дневно.

Важен елемент за действието на рецептата върху шиповете е да си набавите качествен ябълков оцет, най-добре домашен.

Рецепта 2. Ябълков оцет и зелеви листа.
Вариант на гореописаните компреси за лечение на шипове е и използването на зелеви листа вместо памук или марля.

Рецепта 3. Ябълков оцет и тамян.
Върху обилно напоено с ябълков оцет вълнено парче плат се разпръсква предварително счукан тамян. Налага се като компрес върху мястото, където имате оплаквания от шипове.

Лечение на шипове с чесън              

Рецепта 1. Чесън и мед.
Необходими са ви около 6 глави чесън и 150-200 грама пчелен мед. Обеленият чесън се счуква и се добавя се към меда. Готовата смес се използва за намазване на болните места или приготвяне на компрес, който обаче не бива да престоява твърде дълго, особено ако усетите парене на кожата. В този случай свалете компреса незабавно. Процедурата се повтаря в продължение на 14 дни. Ако е необходимо може да си приготвите допълнително количество от чесново-медената смес.

Рецепта 2. Чесън и сода.
Нужни са ви 3-4 глави чесън, 1 с.л мас, 1 с.л. мед и 1 с.л. сода бикарбонат. Получената смес се поставя върху марля. Болното място се намазва с йод и върху него се поставя марлята.

Лечение на шипове с хрян

Необходими са ви олио и настърган хрян. Болното място се намазва с олиото, а върху него се поръсва хрянът. Престоява така около половин час, след което само се забърсва, без да се мие. Прилага се веднъж дневно в продължение на 10 дни.