Атрактивна украса на великденски яйца

11
Добави коментар
Art_senses
Art_senses

Представяме ви интересен и оригинален метод за декорация на великденски яйца, наподобяващ изкуството ебру – рисунка върху вода.

С тази техника се украсяват единствено и само празни черупки от яйца, получени чрез отстраняване (издухване) на жълтъка и белтъка през пробити в яйцето дупчици. Не използвайте върху сварени за консумация яйца!

Напълнете чаша за еднократна употреба догоре с вода. Капнете внимателно различни и подходящо комбиниращи се цветове лак за нокти. Ще видите как лакът ще се задържи на повърхността на водата, образувайки интересни форми. Вие можете да помогнете с клечка за зъби и с леки движения да размесите. Внимавайте да не разбърквате твърде много, за да не загубите свежестта на цветовете. Вземете с пръсти празната черупка от яйце, потопете в чашата и извадете. Лакът ще остане върху повърхността на черупката в красиви, преливащи се цветове.  Поставете на предварително подготвено място, за да изсъхнат. За целта можете да използвате дървени шишчета за скара, които да прекарате през един от отворите на черупката, а след това да забодете другата част на шишчето в кората за яйца. Почистете пръстите с лакочистител и се насладете на получените резултати. Така ще имате оригинална великденска декорация, а освен това е и подходящ начин за използване на стария лак за нокти.

боядисване, боядисване на яйца, Великден, великденска украса, великденски яйца, идеи за Великден, идеи за великденска украса, идеи за великденски яйца, идеи за украса на яйца, лак, лак за нокти, лакове, оцветяване, оцветяване на яйца, украса, украса на великденски яйца, украса на яйца, яйца, яйца за великден, яйца с лак, яйца с лакове, идеи за дома, интериорен дизайн, обзавеждане, интериорни идеи, идеи за дизайн, модерен дом, идеи за декорации, артистични идеи