Великден в жълто

13
Добави коментар
Karadjov
Karadjov

Преди да започнете с украсявате на дома за предстоящия празник, трябва да изберете водещ цвят за великденския декор. Предлагаме ви да се спрете на Великден в жълто – вижте защо.

Жълтият цвят е жизнерадостен, носи усещане за празничност, символ е на слънцето и топлината. Жълтото се асоциира с положителна енергия, радост, веселие, забавление и един от цветовете на пролетта – това го прави идеален за основен цвят на великденската украса.

Друго негово предимство е богатството от нюанси и възможността от комбинации. Наситеното жълто се комбинира отлично със синьо и зелено, а лимоненото – с други багри от пастелната палитра. Някои пък предпочитат великденска украса, която е комбинация между жълто и оранжево. Факт е обаче, че ако искате жълтият цвят да изпъкне още повече, тогава най-добре заложете на поддържащи цветове като зелено или бяло.

За да украсите за Великден в жълто, използвайте всички подръчни материали. Като започнете от салфетки, покривки и чинии и стигнете до свежи букети в жълто от нарциси или лалета. Оригинален и симпатичен е и вариантът за великденската украса в жълто на бели точки.

Да боядисате повече великденски яйца в жълто също може да ви послужи за тематичния декор. Съветваме ви обаче да изберете по-светли или дори бели яйца, за да се захване боята по-лесно. Другият вариант е да си направите жълта боя сами – от 1с.л. куркума, разтворена в 250мл гореща вода и 1с.л. оцет.

07.04.2014/ Христина Спасова