Трагедия на пътя взе живота на млад скейтър от Бургас

16
Добави коментар
dilqna
dilqna

25-годишният бургазлия Нестор Василковски, един от най-добрите бургаски скейтбордисти, загина при жестоката катастрофа на пътя Бургас – Слънчев бряг в участъка Поморие – Ахелой, станала на 5 април.

Нестор навлязъл с “Корса”-та си в насрещното платно и се забил в камион, загинал е на място, а екипът на пристигналата на място линейка само е констатирал смъртта му. Според очевидци, 25-годишният младеж е изпреварвал, след което по неустановени до момента причини, е останал в насрещната лента. Пътният инцидент е станал между градовете Ахелой и Поморие. Василковски е изпреварвал кола, а в обратната лента пътувал камион, който превозва фургон за Созопол. Водачът му е от морския град и като по чудо е невредим.

„Видях, че колата се движи в насрещното. Намалях, намалях, но нямаше на къде да отида. След това автомобилът се вряза в предницата на камиона. Шофьорът загина на място“, разказва водачът на камиона.

Според него не е ясно каква е причината за катастрофата. Няколко са версиите, според очедивци. Едната е, че на Нестор му е прилошало.

Загиналият младеж е от бургаския квартал „Изгрев“ е известен в цяла България скейтбордист. Близките и приятелите му са шокирани и изчакват в града да се завърнат баща му и сестра му, които са в чужбина. Възпитаник е на Химическия техникум в Бургас. Висшето си образование завършва в Икономическия университет във Варна. Последно е работил в Слънчев бряг във фирма, занимаваща се със счетоводни и правни услуги.

„Беше млад, амбициозен, усмихнат, душата на компанията. Беше запален скейтбордист, почти всеки ден карахме заедно по няколко часа. Толкова много неща сме преживели заедно, не мога да повярвам, че го няма“, разказа пред “Флагман” приятел на Нестор от детските години.