Актуално за Пролет 2014 – Мода и красота

23
Добави коментар
VirtualOffice
VirtualOffice

Със затоплянето на времето все повече се замисляме за пролетния ни гардероб. Преди обаче да се запътим към магазините, нека се запознаем с новите модни тенденции тази пролет.

Основни тенденции в цветовете и десените

Цветовете на тази пролет са пастелни – бледо лилаво, ментово, пепел от рози, розово. Черно – белите комбинации все още запазват актуалността си. Хит е оранжевото, за което казват, че е новото черно, което обаче трябва да се използва много умело заради яркото си присъствие.

Много модерни са материите със сатенен блясък и металически ефект. Прозрачните материи са актуални и тази пролет.

Що се отнася до десените, дизайнерите залагат на фигурите, допълнени от детайли като ресни и бляскави камъни. Цветята и флоралните мотиви също са хит за радост на романтичните дами.

Какво ново при кройките

Изрязани топове, обемни блузи и мъжки ризи. Изрязаните топове с дължината до пъпа се завръщат в модата тази пролет. Модерните блузи са обемни и с ръкави до лакътя. Хит са и ризите от мъжкия гардероб, но в ярки контрастни цветове или с отличаващи се яка и маншети.

Панталони с широки крачоли и дълги (не съвсем) поли. Добра новина за всички жени – ултрастилните широки панталони (най-вече бели), дълги до земята, ще ни дадат време да влезем във форма през лятото. Дължината на полите е около средата на прасците, а плисетата са все още модерни и тази пролет.

Спортни якета, сака и палта без яка и ревери. Обемното и късо спортно якенце може да съчетаете не само със спортни дрехи и джинси, но и с рокля или панталон. Още по-добре, ако то е е с ярки цветове и принтове. Пролетната тенденция при саката е права кройка и дължина около кръста. Палтата са дълги до средата на бедрата, яката и реверите отново липсват.

Обувки – от Грейс Кели до лейди Гага

Пролетната мода в обувките като че ли обединява две противоположни тенденции. Едната е тази на много женствени обувки в пастелни и нежни тонове, също и в съчетание черно и бяло. Женствеността се допълва от една или повече тънки каишки, които подчертават глезените. Острите токове са все по-налагаща се тенденция. За по- топлите пролетни дни са много актуални обувките с открити пръсти. Усещането като цяло е за обувки на изящна филмова звезда.
Другата модна тенденция тази пролет е на големите и груби обувки. Огромни платформи, високи дебели токове, груби каишки и декорации. Цветовете им са ярки, натрапчиви, в контрастни съчетания.

Чанти – ресните се съревновават с кукленски чантички

През тази пролет дизайнерите залагат на дамски чанти, естествено кореспондиращи с десените и цветовете, владеещи пролетта. Имитацията на животински кожи е много актуална при чантите. Основното, което се забелязва е, че е модерно чантите да се носят в ръка и по-рядко на рамо или през рамо. Ресните са завладели и чантите, като хитов елемент тази пролет.

Мини чантичките ще бъдат са абсолютният хит тази пролет, а и през цялата 2014 г. Това не са стандартните малки чантички – портмоне за вечерни излизания, а дизайнерски чанти в актуалните за сезона цветове и десени, но умалени до размери около 20/20 см.