Как да си направите усукана конска опашка

1
Добави коментар
Erol1001
Erol1001

Конската опашка е едно бързо решение за прическа, когато косата ви не е особено чиста или когато нямате време за оформянето на косата си. Тъй като тя има много трансформации, ще ви покажем как да си направите усукана опашка на тила като на моделите от модното представяне на колекцията на Celine.

Измийте косата и леко я подсушете. Още докато е влажна нанесете подходящ продукт, който да я защитава от топлината на сешоара. След това с помощта на четка и сешоар изсушете косата си както обикновено. Ако искате да имате малко повече обем в корените, нанесете овлажняваща пяна на спрей.

За блясък на косата стилистите, оформили прическите на моделите за ревюто на Celine, нанасят крем текстура или спрей от корените по дължината на косата, който придава желания ефект. Ако това не ви допада, просто не нанасяйте този продукт. Изтеглете косата си назад и оформете конска опашка на тила.

Усучете опашката и я извийте нагоре. С помощта на втори ластик я закрепете за основата. Ластикът трябва да минава през цялата опашка, за да запази усуканата й форма. В случай, че косата ви е по-дълга, краищата й вероятно ще щръкнат прекалено. Затова ги фиксирайте с една – две малки фиби.

Ако косата ви не е много дълга, оставете краищата, така както е в прическата на модела. Накрая фиксирайте с лак за коса. Не забравяйте, че на прическите, които откриват лицето, много отиват обемни обеци. Това ще направи визията ви още по-интересна.

Снимки: Reuters