лунен камък

16
Добави коментар
fish128
fish128

Лунният камък

е минерал от групата на фелдшпатите и най-ценният от тях. Той е прозрачен или полупрозрачен минерал, който проявява специфични оптични ефекти, наподобяващи лунно сияние. Този мистичен камък е смятан за свещен в много култури. Свързва се с женското начало, тъй като както луната, така и жената, претърпяват циклични промени в рамките на един месец. Това е камъкът на плодородието, интуицията и добрата комуникация.

Традиционно са вярвали, че този камък е силно свързан с луната, като неговата сила се увеличава по време на пълнолуние. Лунният камък приема и привлича любовта, той се носи, за да привнесе чувства в живота. Индусите вярват, че той поглъща лунната охлаждаща енергия, успокоява ума, пробуждайки в хората мечтателност и нежност. Лунният камък е в състояние да отстрани гнева и да отнеме стреса.

Мекият му блясък насърчава емоционалните и мечтателски наклонности на личността. Лунният камък е идеален за влюбени – счита се, че събужда чувство на нежност и предпазва истинската любов. Смята се още, че носенето на лунен камък усилва интуицията и чувствителността.

 Това е основният минерал за зодия Рак. Много добро въздействие има и върху другите водни зодии- Риби и Скорпион, а също и на Близнаци.