Щафетата на огъня за човешки права влиза в Китай

11
Добави коментар
adrian
adrian

Епохални Времена (Epoch Times)
19.03.2008

Tweet

Публикуваното на 14 март 2007 г. в Китай лого на Щафетата на огъня за човешки права. (Епохални Времена (Epoch Times))

Щафетата на огъня за човешки права влиза в Китай

 

Глобалната Щафета на огъня за човешки права ще влезе в Китай в края на м. март, каза говорител на Коалицията за разследване преследването на Фалун Гонг (Coalition toInvestigate the Persecution of Falun Gong / CIPFG), некомерсиална организация, инициирала Щафетата. Според Коалицията, Огънят за човешки права има за цел да накара Пекин да подобри състоянието с човешките права в Китай. Ако Китайската комунистическа партия (ККП)  продължава със своите злоупотреби с човешките права, Щафетата ще апелира за глобален бойкот на Олимпийските игри в Пекин.

 

След като Факелът пропътува през почти 100 града в света, CIPFG обяви, че Факелът ще стигне Китай в края на м. март и ще премине през много части на страната. Междувременно, другите страни ще продължат с предаването му по останалите лъчи от маршрута, каза CIPFG.

В Китай организацията показа за пръв път символа на Огъня за човешки права на 14 март 2008 г., като обясни неговото значение. Според CIPFG, главната част на дизайна използува символа на глобалната Щафета на огъня за човешки права, заобиколен с бодлива тел с формата на границите на Китай, което изразява, че под управлението на ККП Китай представлява един голям затвор.

Гълъбът на мира и факелът символизират предназначението на факела да донесе мир и свобода на Китай. Горната част на дизайна представлява написани в полукръг 8 китайски йероглифа, гласящи: „Глобална щафета на огъня за човешки права“. Главният лозунг в долната част на дизайна е: „Един и същи свят, едни и същи човешки права“, което е алюзия за лозунга на Китай „Един свят“ („One world“).  

Участници в Китай се насърчават да свалят от Интернет и да разпространят логото, като раздават и лепят листовки, изпращат имейли и кратки съобщения, носят фанелки или шапки с логото, разпространяват литература по въпросите за човешките права, носят жълти ленти на обществени места, и т.н. Коалицията съветва участниците да използват логото разумно и съобразно основния принцип на Щафетата на огъня за човешки права, за да се постигне безопасно и ефективно набелязаната цел.

CIPFG очаква тази дейност да изгради платформа за хората в Китай, които търсят справедливост и човешки права, и които са против потисничеството и корумпираността на ККП. Коалицията кани всички индивиди и организации, които са съгласни с идеята за „Изискване на човешки права и противопоставяне на преследванията“ да участват в мероприятията.

Повече информация (на англ. език) може да се намери на:
www.CIPFG.org

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

Хората осъзнали злата същност на комунистическата партия, нейната отрицателна и пагубна роля в историята на човечеството, имат възможност да осъдят комунизма и отстранят от себе си комунистическото клеймо – Белегът на звяра [The Mark of the Beast]…