Как се прави. Интересни уроци и идеи за украса, подарък, жест-изненада, опаковка или декорация

1
Добави коментар
Alexemotion
Alexemotion

Цветята. Купуваме ги от цветарки и цветарски магазини, опаковаме цветята с панделки, хартия и целофани. Поднасяме ги като подарък в знак на обич, уважение, по повод – радостен или в тъга. Но много често си оставаме във неведение какво послание отправяме чрез подареното растение. А всяко цвете има свой език и своя таен смисъл и значение. И ден след Цветница ще влезем в ролята на преводач – какво ни казва цветето и за какво е настроение.

 

Лале – това е персийският символ на съвършената любов, споделена и предана до смърт… Подарък букет от лалета носи посланието на елегантност и грациозност.
На снимката: Украса – букет от хартиени лалета, направени от Едноцветна креп хартия, направени от Цветелина Димитрова, гр. Бургас

 

Минзухари – символ на чистата възраждаща душата любов, цвете на богинята Еос (Зора). Не се страхуват да разцъфтят и в снега. Наричат ги още Деца на Дъгата, защото се счита, че са родени от срещата между Слънцето и Дъгата след първия пролетен дъжд. От Дъгата са взели невероятните си ефирни цветове, от Слънцето – обаянието си да стоплят след дългата зима душата ни.
На снимката: Сватбена декорация – минзухари за сватба. Направени са от Сатен и Едноцв. пандели от „Май 99” ЕООД-гр ловеч  Рени Цолева.
 

 
 
Синчец – това е символ на нежната свенлива любов, изтънчена, неизказана с думи, но дълбока и предана.
Това предложение за украса или опаковане с метличина е направено от Едноцветна креп хартия и Туист. Изработено е от Ценка Драганова от гр. Трявна
 
 

 
 
Перуника – пленяваща любов, любов магия.
Тази „Сладка изненада” е ръчно изработено панерче с цветя перуники и бонбони, направено от Албена Каралийска, която е използвала:

  

Всички материали може да видите на нашия сайт тук и тук. Весели Великденски празници от Ракхива!