Какво спортува Джейн Фонда

1
Добави коментар
milk1
milk1

Джейн Фонда изглежда просто божествено. Актрисата е на 75, а може да бъде конкуренция по красота на всяка тинейджърка! Самата тя издаде на кое дължи перфектното си тяло. Фонда е луда по йогата. Всеки ден още от 90-те години, та чак до сега тя влиза във форма с упражнения по йога. Практиките й помагат да поддържа тялото си във форма, но освен това й дават сила, тонус и здраве.

„Знаех, че с йогата ще стана по-гъвкава, но с изненада открих, че тя също така ме прави и по-силна. Заради остеоартрита ми е трудно да правя някои от по-трудните пози. Претърпях смяна на колянна и тазобедрена става през последените 10 години, имам и операция на гърба, затова трябваше да намеря йога упражнения, които да са безопасни и ефективни за моето здравословно състояние”, сподели преди време звездата.

През пролетта звездата пусна на пазара свое DVD, наречено „Yoga For Beginners“. Самата Фонда показва всички упражнения, които са подходящи за по-възрастните дами. Те се правят сутрин и вечер. Сутринта тренирате, заради тонуса, поддържане на младежкия вид. Вечерната версия пък насърчава релаксацията и намалява напрежението и стреса.

Актрисата признава, че деня й започва с 10-минутна тренировка и завършва със същата продължителност през нощта.

Разбира се трябва да се спазва и даден хранителен режим. Фонда предпочита протеините, като любима нейна комбинация е кисело мляко и бяло нискомаслено сирене. Тя добавя към млякото пресни зеленчуци и плодове. Ориз и тофу са другите любими от Фонда храни, които осигуряват на организма достатъчно количество протеини за целия ден. Често гарнира ориза със задушени или варени на пара зелени зеленчуци.

Ако трябва да избира свое любимо ястие, тя непоколебимо ще посочи житните зародиши, които тя добавя към гъби, салати от зеле или спанак. Може да опитате като нея – 1-2 лъжици зародиши към кофичка кисело мляко. Съвсем подходящо се комбинират с картофи, тофу, ориз, овесени ядки. Джейн признава, че не пренебрегва и ядките и зърната, но по-рядко посяга към тях. Предпочита да не ги хапва всеки ден, тъй като те са богати на мазнини.

Снимка: i.actualno.com Автор: Stefi

Какво спортува Джейн ФондаРейтинг: 5.0 от 5.0 / (1 глас)