Манекенки, напуснали този свят заради анорексия

2
Добави коментар
Dunavska
Dunavska

Тази седмица светът усети силен обществен трус, след като разбра за кончината на 25-годишната манекенка Пийчис Гелдоф. Една от версиите за смъртта ѝ е, че младата красавица е починала от анорексия, резултат от строгата сокова диета, кото е спазвала. И тъй като ние смятаме, че фанатизмът е вреден във всичките му проявления, а естествената красота е най-добрият начин, по който една жена може да бъде хубава, ще ви запознаем със 7 популярни дами, които губят живота си заради прекомерния им стремеж да постигнат съвършен външен вид.

Анна Каролина Рестън

Фаворитката на Dior от времената на Джон Галиано се храни само с ябълки и домати, за да запази фигурата си. Разбира се, запазва я до 22-годишна възраст, когато бразилската манекенка умира от анорексия. Последната ѝ фотосесия е за Armani. От компанията настойчиво я увещават да се снима за тях, дори когато теглото ѝ е само 40 кг. при 174 см. височина.

Хила Елмалих

През 90-те Хила е един от най-успешните израелски модели на световния подиум, но многобройните диети, на които се подлага, я хвърлят в костеливите нокти на анорексията, когато е само на 21 години. В следващите 13 години момичето се топи като свещ и така до 34-ия ѝ рожден ден, когато пламъчето ѝ угасва. В последните си дни Хила тежи само 21 кг.

Луизел и Елиана Рамос

Не е странно, че голяма част от жертвите на анорексията са манекенките от началото на второто хилядолетие. Именно тогава тенденциите превръщат в хит визията „хероинов шик“. Така професионалното заболяване налазва и двете уругвайски манекенки – сестрите Луизел и Елиана Рамос. По-голямата – Елиана, губи съзнание на подиума по време на Седмицата на модата в Монтевидео и седмица по-късно умира. Сестра ѝ – 18-годишната Луизел, преживява още 6 месеца и предава богу дух от изтощение.

Изабел Каро

За разлика от останалите манекенки, анорексията на Изабел Каро не е резултат от модната ѝ кариера. Французойката страда от коварната болест още като 13-годишна. Работата ѝ като фотомодел започва с фотосесията на Оливиеро Тоскани „Не на анорексията“, която цели да представи пред света тежките последици от тази болест. Изабел умира през 2010 г., когато тежи само 28 кг.