Разчистване на ненужни кабели от фасади на сгради – Цифровизатори

12
Добави коментар
ivokumchev
ivokumchev

Цифровизатори сме специализирана фирма за телевизионни мрежи за ефирна и сателитна телевизия, чрез които да се възползвате от цифровизацията в България. Чрез правилно проектирате и изграждане на ТВ мрежа Вие ще можете да се възползвате, индивидуално или групово, от Безплатната ефирна цифрова телевизия.

Ние можем да почистим сградата Ви от старите кабели, защото вече е забранено да стоят на открито всякакъв вид кабели – по тротоари, фасади на сгради , пътни платна и дървета!

Законът налага: От фасадите на сгради, уличните стълбове и дърветата да се премахнат всички кабели, изискване към всички интернет доставчици и кабелни оператори! Кабелните оператори са длъжни да изграждат само подземна инфраструктура. Обаче, повечето кабели се оказва, че не са на нито един от съществуващите в момента доставчици и няма кой да понесе отговорността и всеки домоуправител и собственик на сграда ще трябва сам да ги премахне, за да не подлежи на глоба.

От 2005 г. насам действа наредба, според която въздушното окабеляване в населени места с над 3000 жители – е забранено! Срокът, поставен във въпросната наредба за вкарването на всички кабели под земята, е изтекъл на 1 януари 2007 г. Дори в населените места, в които се допуска да има жици по въздуха, е забранено те да бъдат окачени по дървета, храсти, улуци на сгради, куки и изолатори на електрозахранващата мрежа.

Основният „принос“ за изградените паяжини от кабели по въздух и земя е на кварталните LAN-ове -­ най-масовият доставчик на интернет в България, но не само. До скорошната практика на кабеларките бе същата и кабелите също си стоят.

Домоуправители, дори да не са опасни тези кабели – те загрозяват самата сграда!