Цветни кичури и омбре прическа се правят със… степче (Видео)

2
Добави коментар
milk1
milk1

Момичетата под 35-годишна възраст нямат нужда от боядисване на косата. Нямат сиви „струни” по главата за маскиране, нито имат нужда да подправят с химии естествената си красота. В боите има куп вредни химикали, които могат да изгорят буйните ти и здрави коси и да ги превърнат в пирга.

Има обаче един безвреден начин да оцветиш временно гривата си, ако просто ти се прииска промяна или целиш скандализиране на компанията си със страхотна и модерна прическа.
Прави се със степче. Да, точно за разтворимите сокчета в мини пакетчета, които струват по 30 стотинки. Трябват ти три степчета в желаните от теб цветове. Може да използваш само един цвят или комбинация от няколко. В отделни тенджери разтвори в малко вода всеки различен цвят и кипни разтвора на котлона. След това просто потопи краищата на косата си или пък цялата. Потапяй кичурите едновременно или поотделно в зависимост от това коя част на косата в какъв цвят я искаш.

За по-бърз и пъстър ефект сплети косата и удави смело плитката в феерията от цветове. Ще се сдобиеш с дъга в косите. Попий косата си в хавлия без да се притесняваш, че ще я изцапаш, защото степчето се пере.
Ако си с дълга коса и искаш и ти да опиташ ефекта на омбре прическата потопи само половината от нея в разтвора и почакай няколко минути, за да попие добре от цвета. След това оформи косата си на романтични къдрици, разчорли я с топка пяна или я изправи.

А може да си оплетеш косата на рибе кост или на кок като омотаеш кичурите в различен цвят по интересен начин. Съчетай цветовете на дрехите с тези на косата и ще постигнеш максимално добър резултат с визията си.

Процедурата със степче е подходяща за блондинки, за брюнетки, за чернокоски и за червенокоски. Така че пробвай смело. Няма да има никакви странични ефекти, гарантираме. Единственото, което ще постигнеш е, че ще шашнеш всичките си приятели и ще се чудят при кой коафьор си ходила, за да ти направи „сложното” боядисване.
 

Видео:

Снимка: data.whicdn.com Автор: Dani

Цветни кичури и омбре прическа се правят със… степче (Видео)Рейтинг: 5.0 от 5.0 / (1 глас)