Facebook интелект: Marry Jane или Мая Тонева от Варна

1
Добави коментар
udi1962
udi1962

 

Покрай всички гении във Facebook, реших да направя нова категория, която се казва „Фейсбук интелект“. За няколко месеца понасъбрах доста материал. Като се почне от Драгана Спасовска – дамата, която работи като „model в model“, минем през Мончо Монев – „ЛОБИСТ за добри политики !! at Political organisation“ (така е написано в профила му) и завършим със спора с един от известните български илюзионисти – Ирко. Спор, който умишлено не искам да публикувам, от уважение към годините и професионалният опит на сцената, на въпросният човек.

Днешната героиня в новата ми категория е една дама, която грабна вниманието ми в социалните мрежи със следния Facebook статус:

Навремето нещата са били прости . Започвало е някакво нашествие с меч , кръв и пожари и в един момент хората са разбирали ,че са под робство. Веднъж попаднали под робство, поробителят / който е бил ясно разпознаваем/ им е казвал: ще давате по толкова и толкова данък в натура и еди колко си в злато . И всичко е било от ясно по-ясно. Този е господар, а този – роб.
Днес нещата са по-сложни . Започват някакви преговори, сновене на дипломати наляво надясно , пропаганда в медиите , международни договори и накрая вземане на огромен заем , за който , на всички е ясно, няма как да бъде върнат , но хората така и не разбират ,че са под робство. После идват чуждите „инвеститори“ и вместо да ги убият с камъни, хората ги посрещат с хляб и сол и им възлагат всичките си надежди . И пак не разбират ,че това са поробители
Хубаво, това всички го знаем. Но, да речем ,че тия хора не изпратят дипломати , не приемат „чуждите“ инвеститори и не подпишат международни договори / които обикновено ги задължават да продават на безценица своите ресурси / , ами си живеят мирно и тихо и не щат да вземат заеми от МВФ или друга робовладелска организация. Тогава президентът им се оказва „диктатор“, който държи в мазето си химически и/или ядрени оръжия и нищо,че в страната има безплатно образование, здравеопазване, жилища и пр…Нищо. Той е диктатор , понеже освен,че има скрити оръжия за масово поразяване , не дава и свобода на словото. Разбирай – свобода на пошлостта, порнографията , пропаганда на педофилията, педерастията и други благинки на цивилизацията , а най-важното – показва среден пръст на неолибералния капитализъм докарал милиони хора в САЩ до нечовешко мизерстване в каналите на големите градове и палатковите лагери .
Почва сновене на дипломати, шушукане , големите „инвеститори“ натискат марионетките наречени президенти , да осъдят този „диктатор“ , който им спира кранчето и не им позволява да грабят биологичните, енергийни , човешки и други ресурси на страната му и да налагат неолибералния модел за да приватизират всичко под предлога „свобода“и „демокрация“.
После знаете какво следва : „война за демокрация“, диктаторът е убит , марионетно правителство, хаос и безумие и страната е опоскана,а населението празнува една, две или колкото там години от „освобождението“ под звуците от бомбите на атентати.
Защо ми идват такива мисли на трети март ли?
Ами, защото не мога да понасям адското лицемерие да празнувам освобождение , когато се намирам под робство съумяло да унищожи България така както османският поробител не е успял . Тогава поробителят е бил ясен , борбата е била ясна …А сега не само ,че не е ясен , ами по цял ден медиите го величаят като благодетел и ме убеждават ,че това е единственият път на България – ЕС и глобализмът.
Какво да празнувам? Защо да празнувам?
Поклон пред Русия и руските войни и всички участвали в битките за свобода, но ако дедите ни гледат от гроба как от един поробител се натрисаме на друг и как продаваме с усмивка на чужди земята , за която са загивали …И не кои да са чужди, а ония които разкъсаха земята ни на парчета и винаги ни забиваха нож в гърба, които въоръжаваха поробителя ни , които сринаха София и убиха хиляди българи …Че и паметници им издигаме и с раболепие превиваме гръб за да ни дадат възможност да мием чинии в ресторантите им и да им берем гроздето и ягодите , докато нашата земя пустее .
Мога и до утре да си разсъждавам, но най-страшно е онова робство, което не осъзнаваме ,а приемаме като свобода и демокрация.
И излиза оня ден някакъв професор по телевизията и ми обяснява как имало неизбежни исторически процеси , които не можем да предотвратим и положения, които не можело да бъдат овладяни или променени, ами трябвало естествено да си ги изживеем …Имах чувство, че говори за грип ,а не за политика . Невежество с титли..
Честит трети март, европейци !

Викам си: „Стабилна мацка ще да е. Кефи ме начинът и на изразяване“ и й изпратих покана за приятелство. След кратък чат разбрах, че въпросната мацка се казва Мая.

Мина доста време от последният ни разговор. Днес, обаче, същото девойче написа следния статус:

От разговора ми стана ясно, че за въпросната мацка, с пълна сила важи женското правило: „Като не си на моето мнение си против мен“. Няма лошо. Виждал съм и съм чувал съжденията на мно-о-о дами, досущ като нея. И всички до една говорят много, пък не казват нищо… В смисъл – нищо ново или по-различно от останалите себеподобни. Реших, че няма смисъл да продължавам виртуалното си приятелство с въпросната персона,  и за да я улесня се самоизтрих от приятелите й.  Не след дълго, обаче, както се вижда от изображението –  коментарченцата тип „тийнейджърка в цикъл“ продължиха. Пак няма лошо! Даже ми стана забавно. Отново и отново обясних какво искам да кажа с коментарите си (в такива ситуации трябва да се обяснява търпеливо, бавно и често), но явно и това не свърши работа. Накрая бях позорно блокиран (‘щото се бях самоизтрил преди това) от поредния фейсбук интелектуалец, а въпросната дама облекчена, че е „отгоре ми“ в спора (склонен съм да го вярвам). Преди да сложа край на живота си заради този героичен и сърцераздирателен акт, породен, може би, от липса на секс или наличие на твърде голямо количество тестостерон в тялото на въпросната дама, реших да създам новата категория, за която писах по-горе.

А Вие, приятелчета, какво мислите за тази Facebook „драма“?