Великденско агнешко в гювеч

7
Добави коментар
Vkusi.me
Vkusi.me

Tweet

Pin It

Днес е Възкресение Христово – Великден! Това е най-големият празник за православните християни, наричан Празник на всички празници. Възкресението на Иисус Христос е най-великото събитие в историята на човешкия род. Православните християни пренасят в жертва младо агне. На великденската трапеза, освен яйца и козунаци, се слага и печено агнешко. Всъщност агнето е изключително важен символ на Великден в Централна и Източна Европа. То представя Иисус и се свързва с неговата смърт, тъй като е принесено в жертва в деня на Възкресението. Християнската традиция представя Иисус като божи агнец. В много домове традицията повелява да се яде агнешко на първия ден след 40-дневния пост.

Навръх празничния ден, ако все още не сте готови с приготовленията за празничната трапеза, ви предлагаме вкусна идея за приготвяне на агнешко в гювеч от шеф Пеньо Иванов. Необходимите продукти и начина на приготвяне вижте във видеото по-долу. Да ви е сладко!

За символите на празника пък разказва сайтът “10-те най“. Кои са най-популярните елементи в празничната символика, вижте тук>>.

Коментари

коментар(а)

Tweet

Pin It