Готварско фолио за красиви къдрици

1
Добави коментар
KameliaNew
KameliaNew

Досега сме ви показвали много начини за къдрене на коса. Напоследък, освен традиционното къдрене с ролки или маша, получаването на секси вълни в косите се осъществява и с преса за изправяне. Наскоро ви показахме именно как да се научите на тази техника.

Днес обаче решихме да ви разкрием друг метод, който включва пресата за изправяне. А освен нея, ще ви е нужно и алуминиево фолио за готвене. Да, звучи малко странно, но не се притеснявайте. Няма да ви караме да готвите, за да получите красиви къдрици.

Напротив. Ще ви покажем как да използвате този домакински помощник и когато става въпрос за вашата коса. А сега стига толкова теория, нека започнем с практика.

1. Преди да започнете с къдренето, ще трябва да отрежете няколко парчета от фолиото. За да се ориентирате какъв размер ще ви е необходим, първо помислете колко гъсти искате да бъдат къдриците ви. Също така се съобразете с дължината на косата си. Ако искате съвсем леки и нежни вълни, просто разделете косата си на по-дебели кичури. Ако пък не, на по-тънки. Това ще определи броя на парчетата фолио. В крайна сметка, ако не прецените правилно, ще отрежете още в процеса на работа.

happylittlehummingbird

2. След като сте готови с фолиото, преминете към косата. Започнете с първия кичур. Хванете го и започнете да го увивате около три от пръстите си. Ако пък искате косата ви да стане по-къдрава, намалете броя на пръстите. След като навиете до избраната от вас дължина, извадете внимателно пръстите си и задръжте полученото кръгче от коса.

happylittlehummingbird

3. За да закрепите косата във формата, която вече получихте, ще ви трябва парче от фолиото. Увийте го около косата си и го закрепете здраво. След това го прегънете на две,  като внимавате да не смачкате навития кичур коса. За да се ориентирате вижте снимката.

happylittlehummingbird

4. След като приключите с първия кичур, преминете към останалата част от косата. Когато увиете цялата си коса и вече сте мушнали всеки кичур във фолиото, ще ви трябва пресата за изправяне на коса. С нея защипете всеки от кичурите там, където е фолиото. За по-къдрава коса дръжте пресата около 45 секунди. За по-свободни къдрици около 20-25.

happylittlehummingbird

happylittlehummingbird

5. Щом свършите с пресата, ще трябва да изчакате фолиото върху всеки кичур да изстине. Важно е да го направите, защото ако косата все още е топла, а вие я освободите, може да спадне и да не се получи желания ефект. Когато фолиото изстине, започнете да махате парчетата. Сами ще видите резултата. Получават се наистина много красиви и романтични къдрици. Ако някой от кичурите реши да има собствено мнение, винаги можете да го коригирате с пресата или с машата.

happylittlehummingbird

happylittlehummingbird

Ако статията ви е харесала, станете част от Jenite.bg във Facebook!