Вотът в Овчарци наистина е менте

13
Добави коментар
nestidante
nestidante

Името на 24-годишната Силвия Ранова изплува от справка на ОД на МВР-Кюстендил, приложена като доказателство по делото за касиране на частичните избори в сапаревобанското село Овчарци.

Полицейско заключение показа, че младата жена е вписана в изборния протокол като упражнила правото си на вот. Срещу името й обаче фигурират ЕГН и номер на лична карта на нейната сестра.

Силвия гласувала само на първия тур от изборите в Овчарци. За втория не избрала кандидат. Днес, месец след изборите дори и тя не знае за кого е отишъл фалшивият вот, пуснат от нейно име…

 

-Как си обяснявате факта, че попаднахте в ситуация на изигран избирател?

-Обяснявам си го като далавера на членовете на комисията. След като аз не съм гласувала, а съм отбелязана като гласувала, някой е сложил подпис срещу името ми. Тук идва въпросът – кой? Комисията за какво е била там? Като цяло държа отговорна председателя на комисията Силвия Камджилова. Тя като един председател би трябвало да знае тези неща – да знае за какво е там. Как може да се допусне такова нещо? Аз предявявам претенции за това, че се играе с моите лични данни и по пътя на логиката ме обвиняват в кражба на лична карта и в измама. Как мога аз да взема чужда лична карта и да отида да гласувам?

-Кога разбрахте, че сте гласувала?

-Не съм гласувала и не знаех, че съм гласувала, докато от новините не разбрах, че съм гласувала – и то с чужда лична карта, което ме навява на мисълта, че са правени някакви игри и за което аз ще поискам експертиза на подписите, за да видя какъв подпис е сложен срещу моето име.

-Какво допускате, че се е случило?

-Манипулиране на вота. Аз дори не знам за кого съм гласувала, защото на практика изобщо не съм гласувала. Би трябвало членовете на комисията да го кажат това нещо – нали за това са там. Ако те са отбелязали нещо погрешно, би трябвало да познават поне азбуката. Между мен и моята сестра няма никаква прилика, с различни имена и фамилии сме. Не знам как може да стане такова объркване.

-Какво ще предприемете?

 -Ще заведа иск срещу членовете на комисията, най-вече срещу председателя на комисията. Ще поискам експертиза на подписа, ще предявя претенция за обида и уронване на авторитета. Адвокатът на ГЕРБ нека да помисли кой трябва да носи наказателна отговорност – дали аз или членовете на комисията, но това ще го уточним след експертизата.

 

 

Дупнишки криминалисти с успешна полицейска операция
< Предишна

Затварят две улици заради Умни петък
Следваща >