Китайска компания строи къщи с помощта на огромен 3D принтер

6
Добави коментар
BulFootball
BulFootball

Китайска компания строи къщи с помощта на огромен 3D принтер

Nadpis

29/04/2014

Иновативна технология за строене на къщи набира все по-голяма популярност в Китай.

Строителна компания предлага не само здрави, но и доста по-евтини къщи, изградени с помощта на гигантски 3D принтер. Китайска компания използва гигантски 3D принтер, за да строи къщи в реални размери. Строителната фирма изгражда конструкцията на домовете, които са напълно годни за живеене, като създава специален микс от цимент и строителни отпадъци. Така освен че голяма част от строителния боклук се рециклира, пада и цената на къщите, които могат да се купят за по-малко от 5 хиляди долара. Това е особено важно за Китай, където жилищното пространство в големи мегаполиси като Шанхай и Пекин е оскъдно. Понякога апартамент от около 100 квадратни метра площ може да достигне сумата от стотици хиляди долари.

„Използваме най-новите технологии при строежа на иновативните къщи. Рециклираме стари отпадъчни строителни материали и така сместа за изграждането на конструкцията не само е екологична, но и изключително здрава“, обяснява Ма Яхе – строител.

Според инженерите новата 3D технология позволява да бъдат изграждани до 10 къщи за един ден. На сайта на строителната компания се предлага и възможност новите собственици сами да избират разположението на стаите в къщата си и дори външния й вид.

 

Ekipnews.com

Безплатни  20 Евро при регистрация!

Коментари

коментара