5 вредни навика, които рушат красотата ни

1
Добави коментар
milk1
milk1

Майките съветват дъщерите си да не си гризат ноктите, да не си дъвчат косата и да не се прегърбват. Младите момичета се дразнят от непрекъснатото поучаване и вмешателство, но не осъзнават, че е добре да се вслушват преди да са придобили вредни навици. От тийнейджърските години трябва да започне борбата срещу паразитните тикове, които унищожават маникюра и прическата. Виж кои са лошите навици и помисли сали самата ти не ги правиш:

1. Чоплене на пъпки – Между 15 и 30 години е възможно да се сблъскаш с проблемна кожа по лицето си. Най-лошото, което можеш да направиш е да стискаш пъпки и черни точки или да ги гориш със спиртни лосиони. Ще ти останат белези и ще състариш преждевременно кожата си. Лосионите изпиват младостта и влагата от кожата и я сбръчкват.

2. Спиш с грим – Мързи те или смяташ, че като си легнеш със спирала на сутринта ще си отметнала един ангажимент и ще спестиш време. Или пък се притесняваш новото ти гадже да не види истинския ти образ. Спането с грим запушва порите и натровя кожата. Миглите се слепват и начупват, след което започват да падат. Гримът обира цялата мръсотия на града през деня и попада в организма ти. Не отнема много време да се отстрани, но заплашва здравето ти в дългосрочен план.

3. Дълбаеш враснали косми – Първо ги стискаш, но виждаш, че няма да излязат и решаваш да дълбаеш до кръв. Правиш си рани по краката, след което не смееш да се покажеш с новата си рокля, защото изглеждаш като нахапана от комари. Не бъди мазохист а редувай – бръснене, епилиране, кола маска. Така космите няма да изкривят посоката на растежа си или структурата си.

4. Дъвчеш си косата или я пипаш – за да скъсаш нацъфтелите косми. Първо – протриваш си предните зъби, второ – късаш косата неправилно и я увреждаш. Освен това е грозно, ако го правиш пред хора, макар да не осъзнаваш понякога точно какви ги вършиш. От честото пипане косата става мазна. Казват, че според етикета не бива да докосваш нищо над брадичката си щом минеш 20.

5. Гризеш си ноктите – и поглъщаш огромно количество микроби. Освен това може да си направиш ранички или да развалиш маникюра, за който преди няколко часа даде доста пари. Мъжете обичат жени със средно дълги и поддържани нокти, имай го предвид. Не карай твоите да изглеждат сякаш си драла предното си гадже до смърт.

Снимка: rebeccafountain.com Автор: Dani

5 вредни навика, които рушат красотата ниРейтинг: 5.0 от 5.0 / (1 глас)