Венците могат да кървят и заради силен стрес

3
Добави коментар
blues_woman
blues_woman

Венците могат да кървят и заради силен стрес
Стресът може да провокира болки и проблеми със заболявания, които до този момент не са ви притеснявали

 

Например, сигнал за стрес може да бъде и честа, подчертана коремна болка. Според проучвания, направени напоследък, три пъти по-вероятно е хората, които не са доволни от живота си, да съобщават за проблеми с храносмилането. Експертите предполагат, че това е въз основа на общите невронни пътища, които водят до мозъка и червата. Това е и един вид приятелски отговор на неблагоприятните външни влияния, които причиняват стрес.

В допълнение, много от хората, изложени на чест и постоянен стрес, се оплакват от главоболие. И често неприятното усещане удря хората при липсата на стресови ситуации на работното място, както и през почивните дни и празниците. Учените отдават това на липсата на стрес, който се превръща в норма днес. Жените могат да имат болезнена менструация, заради хормоналния дисбаланс, причинен от стреса.

Установени са многобройни изследвания, които доказват, че кървенето на венците често се случва на фона на една стресова ситуация. Повишените нива на кортизол намаляват имунитета на тялото, в резултат на това бактериите, които обитават устата започват да се размножават неконтролируемо, което води до развитието на заболявания.

Козметични дефекти, като акне и пъпки, твърде често съпътстват стреса. В допълнение към използването на традиционни мерки за борба с тези проблеми, опитайте се да премахнете коренът на злото и източникът на стреса. Сърбеж на кожата може да се появи и заради проблеми с нервната система. Когато стресът активира нервните окончания, като следствие от това има усещане за сърбеж. Освен това, понякога се получава един порочен кръг: стресът предизвиква сърбеж, сърбеж провокира още по-голям стрес. Постоянният нервен щам и повишените нива на стреса могат да доведат до тревожни разстройства като псориазис или екзема.

Стресът води до увеличаване на алергичните реакции. Учените твърдят, че активното производството на стрес хормони увеличават производството на имуноглобулин Е-клас, който е в състояние да предизвика посредствен имунен отговор.