Мими Иванова и Развигор Попов оценяват млади таланти на песенен конкурс в Хисаря

1
Добави коментар

Националният младежки конкурс за популярна песен „Петнадесет лалета“ започна в днес в Хисаря. За втора поредна година в продължение на три дни млади таланти ще се състезават в престижната надпревара, която се провежда под патронажа на вицепрезидента Маргарита Попова.

„Събитието има за цел да открие и насърчи развитието на млади вокалисти и инструменталисти, да подпомогне музикалните им заложби, както и да създаде възможности за сценична изява“, коментира кметът на Община Хисаря Пенка Ганева.

Част от тазгодишното жури са легендите Мими Иванова и Развигор Попов. „Създадени са условия за изява на музикалните таланти чрез колективно и солово изпълнение пред публика. Дава им се възможност за усъвършенстване на сценичните умения и навици, обогатяване на музикалната култура и усета им за стойностното и красивото в музиката“, споделиха известните музиканти.

Два пъти повече участници се включват в тазодишния конкурс в сравнение с изданието през 2013-а. Сред тях са и финалисти от национални формати като „България търси талант“, „Мюзик айдъл“, „Големите надежди“, „Екс фактор“.