Гавра с паметта на жертвите в Одеса: Изпекоха се като шишчета!

14
Добави коментар
tedy79
tedy79

В Запорожието замесиха тестото на недоволството, а в Одеса го изпекоха. В такава „тоналност“ са коментарите в социалните мрежи за вчерашния огнен ад в Дома на профсъюзите, при който загинаха 46 души, а над 200 бяха ранени. 12 от жертвите вече са разпознати, съобщава Lifenews.ru.Любителско видео, на което се вижда как момичета, загърнати в украинското знаме, приготвят коктейли „Молотов“ направо на улицата, беше излъчено по канала „Россия 24“. Минути след като са приготвили бутилките, групата тръгва по одеска улица.

„Хайде да ги подпалим в това здание“, чува се глас зад кадър. Не след дълго пламва Домът на профсъюзите.

София, лекар от Одеса, която е била в подпалената сграда, споделя: „Бях там, а пожарната се бавеше повече от 20 минути. Когато се спасих, милиция още нямаше. Помогнаха ми цивилни хора“.

Друга жена, Галина, казва: „Синът ми беше там. Непрекъснато ми звънеше и искаше да се сбогуваме“.

Друго любителско видео показва гаврата на украинските щурмоваци с труповете на току-що убитите хора в Дома на профсъюзите. Нагло някои от тях снимат как другите „тарашат плячката“, взимайки от още топлите тела техни ценни вещи, телефони, документи. „Аз не съм мародерствал“, чува се глас зад кадър.

„Майски шишчета, печени бръмбари“, „Така им се пада“, „Колорадските бръмбари измряха ли? Никак не ми е жал. Жалко, че са само 38. Като дойде 9 май, ще си траят като мишки“, продължават с коментарите си украинските националисти.

В проруските социални мрежи обаче жертвите от огнения ад в Дома на профсъюзите вече ги наричат Одеските мъченици. /БЛИЦ