АКНЕ БП 5 55МЛ ДЕРМАЛНА ЕМУЛСИЯ ЗА ЛЕЧЕНИЕ НА АКНЕ55 МЛ | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за…

2
Добави коментар

АКНЕ БП 5

ДЕРМАЛНА ЕМУЛСИЯ ЗА ЛЕЧЕНИЕ НА АКНЕ55 МЛ

 

СЪСТАВ:

Активно вещестово: бензоил пероксид

1 мл емулсия съдържа 50 мг бензоил пероксид

Помощни вещества:

полиетилен гликол 300 стеарат, течен парафин, диметикон 350, натриев едетат, пречистена вода

ПРИЛОЖЕНИЕ

Акне БП 5 е средство за външно лечение на акне. Има пилинг-действие, което предотвратява запушването на порите и образуването на комедони. Акне БП 5 намалява образуването на себум и така подобрява състоянието на мазна кожа. Освен това потиска растежа на акне-бактериите, което води до по-бързо преминаване на възпалението. Акне БП 5 се прилага при всички форми на акне вулгарис (комедони, черни точки), по лицето и тялото, особено при появата на нодули (възелчета) и гнойни мехурчета.

 

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ:

Не използвайте Акне БП 5 при свръхчувствителност към пероксиди или някое от помощните вещества. Да се избягва контакт с очите, клепачите, устните и лигавиците, както и контакт с открити рани или разранена кожа.

НАЧИН НА УПОТРЕБА:

В началото нанасяйте Акне БП 5 вечер, на тънък слой върху засегнатите участъци от кожата. При добра поносимост прилагайте сутрин и вечер.

Продължителността на лечението е от няколко седмици до няколко месеца. Преди прилагане на Акне БП 5 кожата трябва да се почисти внимателно с неалкален сапун. Прекомерното изсушаване на кожата може да се намали като се използват хидратиращи продукти, които не съдържат бензоил пероксид. При много чувствителна кожа, особено в началото, Акне БП 5 може да се прилага само за няколко часа върху кожата и след това да се измие, или да се прилага през ден. Придържайте се към предписаната от Вашия лекар доза или към посочената в тази листовка. Ако мислите, че лекарството действа прекалено слабо или прекалено силно, консултурайте се с Вашия лекар или фармацевт.

 

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ!

Нанасяйте Акне БП 5 внимателно в областта на устата и ъгълчетата на носа.

Консултирайте се с лекар, ако имате алергични заболявания на кожата (например атопична екзема), или суха кожа с намалена мастна секреция.

Страничните действия на Акне БП 5 могат да се засилят при едновременно прилагане с други лекарствени средства за акне или дразнещи кожата продукти. Не се препоръчва интензивно облъчване с ултравиолетови лъчи (слънчеви бани, солариум) по време на лечението с Акне БП 5, тъй като това може да засили дразненето на кожата.

Ако страдате от други заболявания, имате алергии или използвате други локални лекарствени средства (и такива, които сте купили сами), информирайте за това Вашия лекар или фармацевт.

БРЕМЕННОСТ И КЪРМЕНЕ:

Ако сте бременна или искате да забременеете, както и през периода на кърмене, консултирайте се с Вашия лекар преди да използвате Акне БП 5.

ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ:

При прилагането на Акне БП 5 могат да се проявят следните нежелани лекарствени реакции:

Рядко може да се прояви сенсибилизиране на кожата под формата на кожана алергия.

По време на терапията може да се появи зачервяване, леко парене и лющене на кожата. Това се дължи на основните свойства на продукта, свързани с механизма на действие. Основата на Акне БП 5 намалява тези нежелани симптоми, тъй като леко омазнява и не съдържа алкохол.

Ако в началото на лечението се появят нежелани симптоми, като например опъване и прекомерно изсушаване на кожата, зачервяване или парене, които са прекалено силни, траят повече от седмица, или ако се появят реакции на свръхчувствителност, потърсете лекар и намалете, или спрете употребата на Акне БП 5. В повечето случаи, след отшумяване на острите оплаквания, лечението може да продължи или да започне отново като Акне БП 5 се прилага по-рядко (например през ден).

При случаен контакт с очите, лигавицата на очите, устата и носа, което може да причини зачервявания или парене, изплакнете обилно с вода. При продължително лечение сухотата на кожата може да се засили.

Ако забележите други странични действия и прояви, които не са споменати в настоящата листовка, консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт.

Допълнителна информация:

Поради избелващото действие на активното вещество, не е желателно Акне БП 5 да се нанася върху веждите, брадата или косата. При контакт с цветен текстил също може да се прояви избелващо действие.