Футболист от „Б“ група със счупена челюст на три места след брутален шут в главата (снимки)

3
Добави коментар
sportal_bg
sportal_bg

Младият футболист на Академик Свищов Веселин Васев пострада тежко по време на вчерашния мач от „Б“ група срещу Калиакра, който завърши с победа на тима от Каварна с 1:0.

Срещата бе помрачена от звeрски шут в главата на таланта в 80-ата минута. Последствията за състезателя са доста тежки. При удара той е загубил съзнание, а след като е закаран във варненска болница лекарите установяват, че има счупена долна челюст на три места.

В клиниката той ще остане една седмица, а възстановяването му ще продължи поне един месец. Всички в Свищов недоумяват как е възможно този брутален шут в главата да остане без последствие. Неприятната ситуация се разиграва в малкия пеналт, но чудно защо съдията не реагира.

Дузпа не е отсъдена, нито пък картон за изключително грубото влизане от страна на противниковия футболист. Близките на младока се опасяват, че инцидентът може да окаже влияние на 19-годишното талантливо момче относно бъдещата му кариера.

Въпреки това дълбоко в себе си се надяват той да преодолее по-бързо шока и да продължи да играе със същото желание и смелост след като се завърне на терена.