Как да поставя притурка за показване на последните коментари в blogger блог ~ Направи си сайт!

14
Добави коментар

Ако имате сайт в Blogger, вероятно ви се е искало да имате в страничната си лента и джаджа с последните коментари и сте се чудили защо не намирате такава готова притурка в базата от джаджи на blogger. При това притурка, която е почти задължителен елемент от един интерактивен сайт. Е, Google си знаят защо не са сложили. Но не ви пречат да си създадете и поставите такава и сами.

По-долу ще ви покажа как лесно да си добавите притурка (джаджа), която да показва последните направени в блога ви коментари. Ако пък вече имате такава, можете да ми изпратите вашето решение, за да поместя и него – нека да сме си полезни!

Показаният вариант е базиран на Java скрипт, поради което може да се постави както в HTML/Java притурка в страничната лента, така и в публикация (в режим Редактиране на HTML кода на публикацията).

Притурка „Последни коментари“ За това решение трябва да благодарим на MadTomatoe, а как изглежда то, можете да видите в моя сайт най-долу. Направил съм само някои дребни промени в скрипта, с оглед това, че ще се ползва на български сайтове.

За да го поставите в своя блог, ви е нужен следния код:

Копирайте горния код и го поставете там (copy/paste), където всъщност искате да се показват последните коментари от вашия блог. Това може да бъде както в самостоятелна HTML/Javascript притурка (Оформление -> Добавяне на притурка), така и във всеки друг елемент на вашата страница.

Важно: Промените, които трябва задължително да направите в този код: заменете там, където пише URL-на-вашия-блог с точния адрес на блога ви (напр. ime.blogspot.com).

Притурката за най-новите коментари позволява да бъде персонализирана по отношение на някои параметри. В зависимост от това какво точно искате да се показва, можете да се възползвате от следните настройки:

брой на показваните коментари (var a_rc=5) – заменете на показаното в скобите място в горния код цифрата 5 с желаната от вас; препоръчвам ви тя да не е по-малка от 4 и да не е по-голяма от 10
показване на датата на коментара (var m_rc=true) – при стойност false датата на коментара няма да се показва, при стойност true ще се показва
показване на заглавието на публикацията, към която е коментарът (var n_rc=true) – при стойност false името на публикацията няма да се показва, при стойност true ще се показва
показване на част от текста на коментара (var o_rc=100) – заменете 100 с броя символи, които искате да се показват от всеки коментар; при брой 0 няма да се показва нищо от самия коментар