България предизвика интерес на туристическо изложение в Дубай

1
Добави коментар

България предизвика интерес на туристическо изложение в Дубай

07.05.2014

Силен интерес предизвика участието на България още в първия ден на най-значимото международно туристическо изложение в Близкия Изток Arabian Travel  Market, което се провежда в Дубай в периода от 05 до 08 май 2014 г.

Министерство на икономиката и енергетиката организира за втора поредна година българското участие в борсата. Щандът, с който се представя странаат ни, е с уникален дизайн и е изграден по поръчка.

Освен организаторите от икономическото министерство в лицето на референта за арабския пазар Никола Маневски, участват още хотел „Интернационал“ – к.к. Златни пясъци, Travel TSH, Profi Tours, Orange Tour, както и общините Варна, Хасково, Стамболово и Димитровград, обединени в общ проект за развитие на регионалния туризъм в тях.

България показва ново лице с възможностите си да привлече високоплатежоспособни туристи от арабския свят. Това се доказва от високата посещаемост на щанда и интереса към партньорство с българските им колеги от страна на арабски туроператори и други изложители от цял свят, представени на изложението.

Активно съдействие при представянето на България като атрактивна туристическа дестинация пред страните от Близкия Изток оказва Генералният консул на Република България в Дубай г-н Ангел Калинов.