За какво ни е КАТ?

9
Добави коментар
kobrita
kobrita

Колоната автомобили на прибиращите се от морето след уикенда се затапи жестоко между Карнобат и Петолъчката.
СНИМКА: ЕЛЕНА ФОТЕВА

Хиляди коли бяха блокирани вчера следобед на пътя от Карнобат до Петолъчката.

Шофьорите изкараха средно по 3 часа в колите си при най-голямото задръстване за тази година, без видят пътен полицай на шосето, който да помага.

За какво ни е КАТ, се питаха хиляди шофьори, които наблюдаваха безучастието на пътната полиция. 26,9 км според GPS измерването бе дължината на тапата, а единственият автомобил на КАТ – нива с номер А 0001 ВК, бе спрял на паркинг, докато униформеният отмаряше с кафе. В това време автомобилите пъплеха с по 10 км/ч, а водачите първо бяха изнервени, после бесни, а накрая примирени.

Самоубийци на четири колела се врязваха в колоната ту отляво, ту отдясно. Между 14,10 и 17 часа от лозята на „Винпром Карнобат“ изникваха автомобили, някои даже цепеха направо през житата.

Безумци се движеха в насрещното платно и отбиваха вляво на движението в черни пътища, когато отсреща се зададеше автомобил. Изнервени шофьори не ги пускаха да се врежат отново в колоната, но шофьорът на една S-класа с немска регистрация и номер с три деветки размахваше среден пръст, докато се буташе в дългата колона. “Ако КАТ бе спрял движението в едната посока за 20 минути, тапата щеше да се отпуши и това безумие нямаше да се случи изобщо”, казваха изнервените шофьори, но полицаите стояха на Петолъчката, забравили за какво са им дали в ръцете палки.

Пазарувай в MediaMall.bg – книги, музика, филми и абонаменти