Как да бъдеш джентълмен

1
Добави коментар
KameliaNew
KameliaNew

Макар повечето хора да не се съгласят, често ни се иска да вярваме, че терминът „сваляч“ трябва да се асоциира с „джентълмен“. Честно казано, ако един „сваляч“ не е джентълмен, ще изпитва доста трудности, докато се опитва да забие нещо. Така че, ако гледаме на нещата от този ъгъл, ще разберем, че тези два термина са свързани помежду си.

Затова в този материал искаме да поговорим колко велико е изкуството да бъдеш джентълмен. Преди да започнем, искаме да отбележим, че да бъдеш джентълмен не означава да носиш джобен часовник и по цял ден да се потиш в костюм. Това е уважението, което един мъж предлага и очаква да получи в замяна, учтивостта и добрите обноски, които един човек може да демонстрира пред околните.

Макар доста жени да не го знаят, те са неустоимо привлечени от джентълмените. Светът е пълен с прасета и ето защо правилният начин на поведение ще ви отведе много далеч.

Правило 1: Джентълменът винаги е учтив

Това са най-лесните и прости неща в живота. Джентълменът винаги казва „Моля“, „Благодаря“, извинява се, ако е необходимо, отваря вратата пред дамите, усмихва се, държи се хладнокръвно и винаги показва интерес към събеседника си. Това са най-основните черти от поведението, които определят джентълмена.

Правило 2: Джентълменът почти не псува

Идеалният вариант е, ако не го прави изобщо, но това е почти невъзможно. Но прекаленото използване на нецензурни думи е ужасно и те кара да изглеждаш като необразован кретен. Един джентълмен винаги свежда нецензурните изрази до минимум, особено ако наоколо има дами.

Правило 3: Джентълменът носи на алкохол

Джентълменът никога не трябва да се напива, защото заради това губи контрола върху ситуацията, особено в присъствието на дамата, която харесва. Пиянството е много отблъскващо за жените. Ако не сте сигурни колко точно носите на алкохол, по-добре не пийте изобщо.

Правило 4: Джентълменът защитава дамата си

Джентълменът не е твърде защитнически настроен като баща военен, но той знае, че жените търсят сигурност и защита в мъжете. Той ще държи нейната ръка или ще придържа нейната талия, докато пресичат улицата, и винаги предлага да я изпрати до дома, за да се увери, че е в безопасност. Джентълменът винаги знае кога да се отърве от някого или как да постави на мястото му този, който си е позволил да се държи неуважително с него или дамата му.

Правило 5: Джентълменът винаги помага

Ако види, че жена носи нещо тежко, винаги ще предложи помощта си. Ако види, че жена стои права в автобуса или метрото, джентълменът винаги ще се изправи и ще предложи своето място на дамата. Тези неща не са трудни за досещане, но изглежда, че в наши дни все по-малко мъже ги спазват.

Правило 6: Джентълменът уважава и другите жени

Това е изключително важно и истинските мъже го знаят. Едно от най-неуважителните неща, които могат да се случат по време на среща, е един мъж да говори за други жени пред дамата си и за опита си с тях. Джентълменът държи тази част от личния си живот в сянка, особено в присъствието на други жени.

Правило 7: Джентълменът знае кога и как да прави изненади

Ако един джентълмен има дама, с която обича да прекарва времето си, той знае, че непринудените и неочаквани изненади ще направят чудеса с връзката му. Уикенд далеч от града, цветя и подаръци без конкретен повод са сигурен начин, че ще постигне целите си и ще остави трайни спомени в момичето.

Правило 8: Джентълменът се грижи за тялото си

Джентълмените знаят, че едно от най-важните неща в живота е начинът, по който се грижиш за тялото и външния си вид. Един съвременен джентълмен не би позволил на физиката си да се влошава, защото това е за слабите мъже. Той винаги обръща специално внимание на това как се облича, как изглежда косата му, с какъв парфюм е и какъв е цялостният му вид.

Правило 9: Джентълменът винаги е честен

Винаги има място за добронамерени лъжи, но в общия случай изключително важно за съвременния джентълмен е да демонстрира честност пред хората, с които се среща. Няма нужда от глупави лъжи, ако искате хората да ви уважават.

Четири неща, които джентълменът никога не прави в присъствието на дама:

Никога не се прозява, без да си сложи ръката пред устата – това е признак за отегчение или умора, но не можем да го контролираме. Ако се наложи да го правите, поне сложете ръка пред устата си, защото ако не го направите, ще е признак на неуважение.
Никога не дъвче с отворена уста – това е просто отвратително! Дръжте си устата затворена, докато дъвчете, защото никой не иска да гледа сдъвкани парчета храна, които се мотаят в устата ви.
Не пърди и не се оригва – разбира се, че всички сме хора и не държим излишни газове в себе си, но въздържането да правим тези неща в присъствието на други хора е най-малкото, което един джентълмен може да направи. Ако все пак се случи, джентълмените винаги се извиняват.
Никога не заглежда други жени – това е може би най-неуважителното нещо, което един мъж може да причини на дамата си, затова джентълмените никога не го правят.

Ето! Имате ги вече – простите правила за това как да бъдете съвременни джентълмени. Ако започнете да ги следвате, ще видите как ще започнете да привличате много по-голяма част от жените наоколо и ще получавате много повече уважение от мъжете. Точно толкова лесно е, колкото звучи. Просто опитайте!