Японските часовници Ориент | TikTakStore.EU

1
Добави коментар
vandv
vandv

Много клиенти, купуващи часовници, са запознати с японската марка Seiko. Тя се е наложила като име по целия свят най-вече с кварцовите си модели. Orient също предлага на клиентите си първокласни японски часовници, но е станала популярна най-вече с автоматичните си модели. Произвежда и кварцови, но основна дейност на екипа й е създаването на великолепни самонавиващи си модели, чиято слава има глобални мащаби.

Orient Watch Co. Ltd стартира бизнеса си в Япония през 1950 година. Компанията е част от популярното трио японски производители, сред които са още Seiko и Citizen. На пазара много швейцарски марки са се утвърдили със своите часовници с автоматични механизми. Японците от Orient  обаче също са се наложили с такива свои модели. Днес те предлагат богато разнообразие от часовници, които се навиват сами от движението на ръката. Сред тях има мъжки и дамски.

Когато погледнете към някой модел на Orient с дата и ден от седмицата вероятно се сещате за популярната серия Seiko 5. От Orient знаят как да конкурират успешно вече утвърдената колекция на сходната японска компания. Предлагат автоматични модели, които са със сходна на продуктите от Seiko 5 визия, но на доста по-достъпна цена.

Сред автоматичните часовници на компанията не само господата, но и дамите могат да открият подходящия за себе си модел. Екипът й се е постарал да създаде специално за дамите не само надеждни и точни часовници, но и едни красиви аксесоари, които да стоят на ръката им по възможно най-елегантния начин.  Подчертават успешно женственото излъчване на притежателката си.

При голяма част от автоматичните часовници Orient  балансът е видим и това безспорно разнообразява визията им.  Напоследък за дизайна на такива продукти все по-модерно става да се виждат техните механизми. Този стил е наречен скелетон. Чрез него не само се придобива реална представа за това как всъщност изглеждат те, а и се разчупват традициите по отношение на външния вид на часовниците.

При изработката на дизайна на  циферблатите на часовниците от Orient също са се постарали максимално. Той е избрал много и различни подходи, за да я разнообрази. Това се отнася най-вече за моделите с вечен календар, при които на циферблата месецът и денят от седмицата са изобразени по различни начини. При едни модели те са  като ветрило –  в горната и долната част.  Датата пък е на 3 часа. При други пък  тези данни се намират в таблица и за съответния ден от седмицата са изброени и датите, на които отговаря. Красота и практичност се комбинират при тези часовници, защото  са елегантни и същевременно дават всичката нужна информация на собственика си само при едно поглеждане на циферблата.

Днес името на марката Orient  се е наложило  на пазара на такива продукти и се свързва с производството на висококачествени японски часовници. Компанията изпреварва конкурентите  си с интересен външен вид и богат набор от възможности, с които разполагат нейните продукти.

С кожени каишки или метални верижки, с или без покритие на корпуса и верижката – какъвто и модел да изберете – то няма да останете разочаровани от начина, по който Orient  са избрали да изглежда. Като се прибави и японската прецизност на японските механизми, които тиктакат в тях, едва ли остава място за колебание дали да се спрете на продукт на тази марка.

VN:F [1.9.22_1171]

Rating: 10.0/10 (3 votes cast)

Японските часовници Ориент, 10.0 out of 10 based on 3 ratings Прочетете още: