Как да премахна таг във Facebook

1
Добави коментар
Questo
Questo

Как да премахна таг във Facebook

Дори и да сте скрили всичките си снимки във Facebook, изображения с вас могат да се появяват на стените на ваши приятели. Тагването, или отбелязването на човек в снимка, става по усмотрение на автора и вие не можете д аго контролирате.

Но има начин да премахнете тага.  Да предположим, че видите снимка, на която сте отбелязани и вие.  Под снимката ще видите много възможности да модифицирате снимката – например да отбележите някой на нея, да я изтеглите и така нататък. Една от опциите е да премахнете вашето отбелязване. Използвайте я.

Естествено няма как да знаете за всички снимки, на които сте отбелязани. Но можете да видите техен списък чрез вашия регистър на активността (Activity Log). Влезте в него и идете на „Снимки“ и „Снимки с вас“. От там можете да разгледате всяка снимка и да повторите процедурата от предходния параграф. Или пък можете да кликнете върху крайния десен символ до снимката (обикновено е моливче или забранителен знак – в зависимост от това какви са настройките за видимост на снимката) и да изберете премахване на отбелязването.

От това меню можете не само да премахнете отбелязване, но да поискате и сваляне на снимката. Тази опция е полезна, когато някой е публикувал ваша снимка, издаваща чувствителна информация или пък която ви злепоставя.

Ако искате да имате по-голям контрол върху данните за вас във Facebook, прочетете и как да контролирате достъпа до вашите публикации и вашите снимки.