Енергията на предметите

1
Добави коментар
daydreamer
daydreamer

Предметите, цветята, украшенията в дома ни носят енергия. Картините и скулптурите в интериора ни свързват с отразяването на енергетиката от околния свят чрез възприятието на художника или скулптора. Затова трябва да усетите какви чувства и емоции предизвиква това произведение на изкуството, доколко вътрешният свят на автора съответства на вашия мироглед.

Изображенията на вода, капки, водни пейзажи, планини, цветя оказват благоприятно въздействие върху енергетиката на дома.

Използването на снимки в интериора е прекрасен начин да се подобри настроението ни, особено ако те отразяват щастлив момент от живота. Когато видите снимката на детето си, трудно ще сдържите усмивката си. Когато окачвате снимки, активизирайте фантазията си и обмислете всичко – от рамката, до мястото, където ще ги закачите.

Ако искате да поставите снимка върху бюрото си, използвайте десния ъгъл – според Фън Шуй това е зоната на взаимоотношенията.

Като източник на позитивна енергия в дома може да служи всяка вещ, направена ръчно от естествени материали. Ако тя е създадена за вас и майсторът е бил в добро разположение на духа, ценността й е уникална. Ако сами обичате да майсторите, старайте се да го правите, когато сте здрави и в настроение. Не забравяйте, че в труда си влагате не само умения, но и енергия, която придобива форма. В жилища, където по-голямата част от предметите е създадена от ръцете на самите стопани, се усеща особена топлина и уют. А взаимоотношенията в такива семейства са по-хармонични.