ОУ „Проф. Иван Батаклиев“ – Новини

3
Добави коментар
batakliev
batakliev

Заповед за прием на ученици за първи клас през учебната 2015/2016г.

Резултати от училищния кръг на Лингвистично Кенгуру по английски език
НАЧАЛЕН ЕТАП :
1во място – Георги Попов – 4б клас- 180т.
2ро място – Зоя Куртева – 4б клас- 175т.
3то място – Николай чуркин – 4б клас- 170т.
ПРОГИМНАЗИАЛЕН ЕТАП:
1во място – Николай Добрев -5а клас- 175т.
2ро място – Павела Караджова – 5а клас- 165т.
Николета Палева – 6 клас- 165т.
3то място – Иван Чолаков – 5а клас- 160т.
Класирането за национален кръг ще бъде обявено на сайта на Фондация Млада България (http://mladabg.org) в периода 29-ти април – 1-ви май.

Азбуката вече знаем и като слънца сияем! Празник на буквите в първи „А“ клас.

Добри сме и в първите си презентации.
Презентация на Емил Михайлов от 5б клас

Проверката на задачите от националния кръг на състезанието „LONGMAN“, който се проведе в гр. Пловдив, ще се извърши от комисия независими оценители, определени от Пиърсън Лонгман България.
Резултатите ще бъдат обявени на 3 април 2015 г.
Всички участници в националния кръг ще получат Сертификат за участие.
Определените като победители ученици с най-висок резултат, класирани на първите три места във всяка категория в националния кръг, ще получат предметна награда. Допуска се присъждане на повече от едно първо, второ и трето място.
Победителите от състезанието и техните учители, ще бъдат наградени на официална церемония по време на Националната конференция на Пиърсън Лонгман  на 25 април 2015 г. в град София.

Презентация на Мелек Доган от 5б клас „My Biography“

На  19.03.2015 година бе проведена положителна практика по БЕЛ. Учениците от  6 г клас, забавлявайки се, демонстрираха своите знания под умелото ръководство на госпожа Катя Митрева. Те трябваше да открият какво е щастието за  героите от разказа на Елин Пелин „Що е щастие?” и да се досетят какъв е „краят на историята”

ПОЗДРАВЛЕНИЯ
за отличното представяне на областния кръг на Олимпиадата по история и цивилизация на:
Екатерина Антонова – 5б клас – 90,5т.
Мария Иванова – 5г клас – 75,5т.

Поздравления за добре представилите се ученици и техните проекти на областен кръг на олимпиадата по ИТ:
Участници: Климент Георгиев и Константин Крондев с проект „Мечтата на Климент“
Участници: Мария Чанева и Стефан Пенев с проект „Едно пътуване до…“

ОУ „Проф. Иван Батаклиев“ участва в състезанието Spelling Bee
2015
Марио Муауад от 6 клас се класира на първо място от 30 участници /от 3 до 6 клас/в училищния кръг на Петото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee, което се проведе на 07.03.2015 в ОУ „Проф. Иван Батаклиев“ гр. Пазарджик. Последната дума, която Марио спелува правилно беше думата hammer.
Георги Попов от 5 клас се класира на второ място. И двамата ученици се класират за регионалното състезание, което ще се проведе на 18 април в гр.Пловдив. Националният кръг на състезанието ще се проведе на 10 май в хотел Хилтън в София.

Снимки
Видео

Честито на финалистите за национален кръг на състезанието по английски език на издателство „Лонгман“,което ще се проведе на 28 март 2015 г.
Ниво „Springboard“
Деян Шиков – 5 клас – 80т.
Велизар Дончев – 5 клас – 79т.
Иван Чолаков – 5 клас – 79т.
Николай Чуркин – 4 клас – 78т.
Александра Загорска – 5 клас – 78т.
Ниво „Quickmarch“
Виктория Спасова – 6 клас – 78т.
Ивана Палашева – 6 клас – 76т.
Павела Караджова – 5 клас – 75т.
Биляна Костадинова – 6 клас – 75т.

Бюджет на ОУ „Проф. Иван Батаклиев“ за 2015г.

ОТНОВО ПЪРВИ НА ОБЛАСТНИТЕ КРЪГОВЕ НА НАЦИОНАЛНИТЕ ОЛИМПИАДИ
Николай Михайлов Чуркин от IVБ клас със забележителния резултат от 39,5 точки ще представи област Пазарджик на Националния кръг на олимпиадата „ЗНАМ И МОГА”.
Ученици от нашето училище печелят първите места и на Областния кръг на олимпиадата  по математика:
IV клас
Николай Чуркин от IVБ – I място
Никол Бадьокова от IVА – III място
V клас
Николай Добрев от VА – II място
Никол Георгиева от VГ – III място
VII клас
Аделина Коприщенова от VIIВ клас – II място
Георги Сарамбелиева от VIIВ клас – III място
Поздравления за отличното представяне!

Отлично преддставяне и класиране в група „Б“ на Константин Петков Крондев от 6 клас в първи кръг на националното състезание „IT Знайко“. Честито!

Преподавателите Виолета Панкева, Бисер Банчев и техните ученици спечелиха първите места и много грамоти на Шести конкурс за рисунка, картичка и сурвачка „Направи добро за Коледа“. Поздравления!

Интересни проекти по английски език на Павела Караджова от 5а клас:
„My Country“
„My Life As a Pizza“

Презетация по английски език на Виктория Вечева от 6в клас на тема
„I love Thursdays“- 2015г.

С П Р А В К А
за изпълнението на делегирания бюджет към 31.12.2014 г.

Касов отчет към 31.12.2014 г.

Първо и трето място за Ивайла Попова, Кристина Георгиева от 5 клас и техният учител по БЕЛ Валери Иванов в четвърти национален литературен конкурс за православна поезия и проза „Рождество на Спасителя“ 2014г.

В навечерието на най-светлия християнски празник – Коледа, в ОУ „Проф. Иван Батаклиев“ с учениците от 5г клас бе проведен интегриран урок по литература и изобразително изкуство “ Коледа- празник на надеждата“ . Учениците представиха празника и обредите, свързани с подготовката му, а също така показаха как се празнува Бъдни вечер в християнските домове. Част от учениците майсторяха сурвачки, които бяха изложени на традиционната благотворителна Коледна изложба.

Коледно настроение със снимки от Коледната изложба

ЧЕСТИТО НА УЧЕНИЦИТЕ,
КЛАСИРАНИ ЗА ОБЛАСТЕН КРЪГ НА  ОЛИМПИАДАТА ПО
ГЕОГРАФИЯ И ИКОНОМИКА на 02. 02. 2015 г.
Кристиян Стоичков Георгиев V клас
Никол Николова Шушнева VІ клас
Румен Петров Калчев VІІ клас
Бони Иванова Димитрова VІІ клас
Ивана Веселинова Баждарова VІІ клас
Анна- Мария Александрова Гюрова VІІ клас
Александър Руменов Кожухаров VІІ клас
Петър Димитров Кръстев VІІ клас

 Да „полетим“ със совалка в Космоса!
От 2004 г. ежегодно български деца участват в Space Camp заедно с деца от Турция, САЩ, Израел, Грузия, Гърция и др. страни. Един от участниците през лятото на 2014 г. бе седмокласничката от нашето училище Ивана Баждарова – единственият представител от община Пазарджик. Ивана бе одобрена, след като кандидатства с есе на тема „Ако имаш криле …. какво е за теб личният полет“. След завръщането ѝ от Измир тя сподели със съучениците си за вълнуващите преживявания …

Добра практика
Г-жа Мичева /главен учител/ и
нейните възпитаници от 7 клас показаха как планината и алпинизмът могат да мотивират учениците да изучават трудните задачи по математика и да изкачват математически върхове.

Художествена галерия „Ст. Доспевски“ и фирма ADCOM организираха конкурс  за най-добра рисунка с таблет на тема: „За един прекрасен свят!“.Участниците в конкурса бяха ученици от 6 до 14 години.Сред отличените художници, наградени с таблет, е и Теодор Радев, ученик от 5. а клас  в нашето училище. Честито!

Първо място до 13 годишна възраст за Лилия Налбантова от 7е клас и достойно представяне на Нели Владова от съшият клас /с преподавател Валери Иванов/ на Национален младежки конкурс за есе 2014г. на тема “ Творците в духовното развитие на моя роден край“

Компютърна рисунка на Павел Георгиев от 4б клас спечели награда в конкурса, проведен в ХГ „Ст. Доспевски“, на ADCOM. Една креативна рисунка, създадена чрез чувствителна на натиск писалка с мултитъч възможности.

На 15.Х.2014 г. ученици от ОУ „Професор Иван Батаклиев“ се включиха в инициативата, свързана с отбелязването на Европейска седмица на програмирането.
Г-ца Кремена Кърчанова – представител на ИТ компания, изнесе лекция на тема: „Магията на цветовете, използвани в компютъра“.
В часа по математика в 1 а клас при г-жа Мария Минкова бе демонстрирано приложението на програмируемата играчка Пчелата BEE-BOT.

На 28.09.2014г. учениците от ОУ „Проф. Иван Батаклиев“ се включиха в националната кампания „Чети с мен“ . Книга и добро настроение бяха единствените условия за участие в масовото четене, което стартира в парк остров „Свобода“.Под ръководството на своите учители Катя Митрева, Пенка Георгиева и Сийка Недялкова учениците от 5 и 6г клас превърнаха този слънчев ден в един от най-незабравимите празници на книгата.