10-те най-посещавани туристически дестинации

4
Добави коментар
Hajmanata
Hajmanata

Идеи за следващата ваканция

Искаме да пътуваме. София е мрачна, дъждовна, (в моментна) леко скучновата, задръстена с прах, а на нас ни е опротивяло да гледаме едни и същи модерни бизнес сгради, наредени до обичайните панелки от време оно. Искаме да пътуваме. Ама няма. Затова само си мечтаем за различни дестинации. В името на това ви представяме списъка с 10-те държави, привличащи най-много туристи, публикуван от Club Z.

10. Мексико – 22,4 млн. туристи

Страната на маите предлага широк спектър от исторически и природни забележителности. Мексико е разнолика и контрастна държава, в която модерно и древно се преплитат. Природните красоти и историческите забележителности като древния град Чичен Ица, който влезе в новите седем чудеса на света, дават екзотичен вид на дестинацията.

9. Малайзия – 24,6 млн. туристи

Екзотиката на източната култура, комбинирана с неповторимата красота на природата, са достатъчна причина за всеки любител на пътешествията да постави Малайзия в списъка си с дестинации за посещение. В страната си заслужава да посетите храмовете и дворците, да разгледате екзотичните острови, да се разходите сред тропическите гори и джунгли и да се насладите на планинска и морска флора и фауна. Разположена сред скалисти планински вериги и тропически гори, пенливи реки и джунгли и над двеста екзотични прелестни острова, Малайзия е един от туристическите магнити в региона и въпреки конкуренцията на държави като Тайланд и Индонезия, именно Малайзия печели битката за източната екзотика.

8. Германия – 26,8 млн. туристи

Коли, бира и футбол – няколко напълно достатъчни причини за престижното място на Германия в класацията на най-посещаваните дестинации в света. Само Октоберфест, празникът на бирата в Мюнхен, води милиони туристи в държавата. Да добавим и мачовете на немските футболни грандове в европейските турнири и ще получим още по-масивна цифра.

7. Турция – 27 млн. туристи

Въпреки че на нас често ни убягват екзотиката и чара на южната ни съседка, солиден процент наши сънародници изкарват почивките си в някои от курортите ѝ по Егейско море. Истанбул от своя страна привлича с историята си и невероятното си излъчване на град, балансиращ между изтока и запада.

6. Великобритания – 28,1 млн. туристи

Обединеното кралство със своята история, средновековни замъци и истории за рицари определено е място, излъчващо магнетизъм. Милиони туристи годишно пък се стичат в Лондон, за да попият малко от духа и аристократизма на британската столица. Туристите обаче най-често се ограничават само до най-известните забележителности като Биг Бен, Трафалгар, Хайд парк, Лондон ай, Бъкингамския дворец, а определено има още какво да се види.

5. Италия – 43,6 млн. туристи

История, религия, романтика, специфична кухня, карнавали… можем да изброяваме още дълго време причините, поради които Италия от векове привлича хората към себе си. Хилядолетия наред Апенините са били център на света и до днес людете продължават да се стичат натам, за да поемат в себе си частица от емоциите и магията на Италия.

4. Испания – 52,7 млн. туристи

Европейска екзотика – плажове, огнена кръв, кориди, футболни страсти и интересна архитектура, комбинираща европейската мисъл с арабския дух. Има достатъчно причини човек да посети Испания, но колкото и да се говори за тази дестинация, винаги ще има още нещо да се добави.

3. Китай – 55,7 млн. туристи

Изолацията, в която беше оставен Китай, отмина и страната полага сериозни усилия за развитието на туризма като отрасъл на икономиката. Това положително дава успехи, тъй като страната вече е в топ 3 на най-посещаваните дестинации. Като добавим хилядолетната история, Великата китайска стена, интересната природа и многомилионните мегаполиси, Китай тепърва ще показва на света красивата си страна.

2. САЩ – 59,7 млн. туристи

Всеки може да намери нещо за себе си в САЩ. Някои може да се потопят в собствена история от сорта на „Сексът и градът“, други ще посетят шоу на Бродуей, трети пък ще предпочетат да видят какво е да си под слънцето на Маями. САЩ продава се продава с култура. Всеки иска да сътвори за себе си някаква малка история… като по филмите.

1. Франция – 76,8 млн. туристи

Изненада или не, именно Франция е най-посещаваната от туристи дестинация в света. Държавата се асоциира с романтика, елегантност, стил, аристократизъм и духовно възраждане. Тук човек може да открие за себе си красотата на разхода по Шанз-Елизе или се потопи в историята на крале и придворни, обикаляйки двореца Тюйлери. А може просто да иде с любим човек в някое от онези многобройни ресторантчета и да изпита щастие от самото съществуване. Да не забравяме и за френската Ривиера, където блясък и шик са навсякъде, а улиците са пълни с красиви и (много) богати люде. Любов и вино, вино и любов. И толкова.