Русия казва „сбогом“ на „Евровизия“ заради Кончита

14
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Русия обмисля да прекрати участието си в музикалния конкурс “Евровизия”, съобщава “The Independent”. Причината е победата на австрийския изпълнител Кончита Вурст, която разбуни културните духове по целия свят поради транссексуалната външност на певеца. Освен това, страната обмисля да стартира собствено, конкурентно шоу със заглавие “Гласът на Евразия”.

”Резултатите от тазгодишната “Евровизия” бяха последната капка, която преля чашата. Трябва моментално да напуснем този конкурс. Време е да спрем да се примиряваме с тази лудост. След като можем да организираме глобални форуми като Олимпийските игри, защо да не можем да си имаме и собствен концерт. Мисля, че всички страни от Евразийския регион ще ни подкрепят,” коментираха от Комунистическата партия.

Въпреки острите критики от страна на Русия, Вурст на своя страна заяви, че  ”тази победа показва индикации, че в бъдеще светът ще съществува без дискриминация”.

Припомняме ви, че това е поредния случай в рамките на последната година, в който наблюдаваме сблъсък между Русия и гей общността. Само преди няколко месеца световните сили разкритикуваха хомофобското отношение на страната. Това се случи именно по време на Зимните Олимпийски игри в Сочи.