Какво трябва да знаем преди да си вземем кученце! Избрана

1
Добави коментар

 

Какво трябва да знаем преди да си купим куче?

Кученцето е живо същество, не е плюшена играчка!

Кученцето в първите три месеца не трябва да излиза от вкъщи и не трябва да има контакт с други кучета докато не се поставят всичките ваксини. Първата ваксина се поставя на около 45 ден като преди това е обезпаразитено вътрешно поне два пъти. Втората ваксина се поставя две седмици след първата или около 60-тия ден, като преди това е обезпаразитено вътрешно поне 7 дни преди датата на поставяне. Трета ваксина се слага три седмици преди втората или около 85 ден, като преди това е обезпаразитено вътрешно поне 7дни преди поставяне на ваксината. Цените на ваксините варират в различните градове от 20лв. до 80лв.

По закон всяко куче трябва да има имплантиран микрочип, който да е регистриран в кметството ви по местоживеене. Заплаща се и годишен данък, ако животното ви не е кастрирано или работещо куче.

Желателно е кученцето да се обезпаразитява и външно всеки месец, защото бълхите и кърлежите могат да създадат доста проблеми на вас и вашия любимец.

Много е важно да се обясните на децата ви, че това не са плюшени играчки и не могат да се подмятат и тормозят.

Кученцето трябва да има легълце, играчки, с които да си играе, пелени на които да се приучава да ходи до тоалетна (някои животни по – трудно се приучават да ходят на пелени и за това е препоръчително да отстраните  килимите си от пода). Много е важно да обезопасите дома си или стаята, където ще гледате животното (да премахнете чупливи режещи предмети, дребни предмети, кабели, въжета и др.) Желателно е да не оставяте за дълго домашния си любимец сам.

Желателно е кученцата да се хранят с най – висок клас суха храна като цената е около 10лв. за килограм (има значение дали е дребна или едра порода). Храненето трябва да става на минимум 3 пъти на ден, като е желателно да е 4-5 пъти. Не се препоръчва да се оставя храна за целия ден, защото по този начин животното отказва да се храни или ходи и взема по няколко гранулки, така става капризно.

За разходки ви трябва удобен нагръдник или нашийник с повод – ролетка, който позволява на животното да се отдалечава от вас, но въпреки това да може да го контролирате. При разходка трябва да си носите вода за по горещите месеци и торбички за екстременти. Може да носите и някоя топка, ако животното ви обича да си играе с такава. Внимавайте какво яде кучето ви при разходки, някои са много лакоми и могат да пострадат.

Това е много малка част от новия ви начин на живот с вашия нов член на семейството. Пазете го и се грижете за него и най – важното: Обичайте го!

 

Зоомагазини „Зоомаркет Надя“ Продаваме в 90% от случаите наши кучета за да можем да ви гарантираме, че ще получите това, което желаете. Кучета се продават здрави и прегледани от ветеринар, с нужните обезпаразитявания, ваксини до момента, чип и европаспорт.

Ние си запазваме правото да ви върнем капарото за кученце, което сте си запазили поради трети причини.

Нашата цел НЕ Е  да ви продадем кученце на всяка цена!

За покупка на кучета от други градове е желателно да дойдете на място да си изберете, но ако нямате възможност, ние ще ви изпратим снимки или клипчета на едно или няколко кученца. Доставката до вашия град се осъществява с куриерска фирма за животни, като пътуването трае около 20 часа в зависимост от града за доставка. По време на пътя кучетата са в самостоятелни клетки, куриерите хранят и обслужват новият ви питомник. Куриерите са регистрирани в ББАХ и имат изкаран курс за хуманно отношение за животните. Цената на доставката е за ваша сметка. Ние нямаме договор с определени куриери и не получаваме никакви допълнителни пари за извършената от тях услуга. Куриерите имат такса наложен платеж, която обикновено е около 2% от сумата на превода. Кучетата се доставят до началото на градовете и вие трябва да отидете да го вземете от указаното място. Ако желаете доставка до адрес се доплаща допълнително. За района на гр. София има няколко спирки и вие имате възможност да си изберете най – удобната за вас. Вие сами може да си изберете куриерска фирма по ваше желание и удобство. За да си запазите кученце трябва да преведете капаро поне 20% от стойността му по банкова сметка. Остатъка от сумата се плаща на куриера по време на доставката. 

С кученцето вие ще получите и паспорт, който трябва да поискате от куриера.

Зоомаркет Надя си запазва правото ако реши да не ви върне капарото ако се откажете непосредствено преди пътуването, ако не отидете да си получите животното, или някаква трета причина.

Да имаш куче не е шега работа, затова добре помислете преди да си вземете домашен любимец. Имайте предвид, че нямате право да върнете животното без основателни причини като например (няма хигиенни навици, гризе, лае, досажда, и др.). Съветваме ви също цялото семейство да си направи тест за алергии. 

Ние не даваме кучета под наем, например: гледате го за няколко дни и решавате да го върнете. Това не е предмет, който да върнем пак на рафта, всичко е стрес за животното и може да му навреди.

За други въпроси и препоръки – телефон 0889 880630.

Други статии, които трябва да прочетете!

Малкото кученце е в къщи

Хранене на малкото кученце

 

 Поздрави,

Мирослав Вълчев,

управител на зоомагазини „ЗООМАРКЕТ НАДЯ“