Средиземноморска диета сваля 5 кг. за месец!

14
Добави коментар
mg9999
mg9999

Средиземноморска диета сваля 5 кг. за месец! 5.00/5 (100.00%) 3 votes

Средиземноморска диета сваля 5 кг. за месец! Бъдете перфектни за лятото и си създайте хранителна култура с най-здравословната диета!

Средиземноморска диета ще Ви помогне да свалите около 5 кг. за месец и ще създаде у Вас нова хранителна култура. Експертите я определят като най-здравословната между всички останали и я причисляват не само като временен хранителен режим, а като начин на живот, пишат колегите от dieti.info.

Средиземноморската диета включва храни с по-малко мазнини

Когато говорим за Средиземноморска диета, имаме предвид храна от района на Южна Европа до Близкия изток. Още преди 50 г. е забелязано, че хората от този район живеят малко по-дълго и имат по-богато меню, което влияело и върху техния позитивизъм.

Въпреки че на различните места се консумират различни култури и в различни количества, то навсякъде базата е зеленчукова, като се допълва от плодове, бобови култури,маслини, зехтин, риба, мляко и млечни продукти.

Тази диета намалява риска от Алцхаймер, рак, сърдечни заболявания и пр. Килограмите се свалят бавно, но пък трайно – по 1 на седмица и около 5 на месец, но помощта й за здравето ни е безценна.

А как работи Средиземнороската диета?

Тя поставя ударение върху бедните на мазнини храни, с малко холестерол и много фибри. Намаляването на мазнините намалява и броят на калориите. Богатите на фибри храни пък създават по-голямо усещане за ситост при по-малко приети калории.

Например – ядките, рибата и зехтинът дават мононенаситените мазнини, които засищат бързо, но за разлика от наситените мазнини, не вдигат нивото на холестерола.

Повечето храни, които се включват в този режим, се сезонни. Приготвят се лесно, а разнообразието прави диетата лесна за пазене за дълго време. Целта е не просто да бъде приложена за седмица, две или три, а да се превърне в хранителна култура и начин на живот. Диетолозите смятат, че комбинацията от различните фактори я правят толкова полезна, а ако някои от тях липсва, ефектът не би бил същият.

Физическа активност:

Разбира се! Колкото повече се движите – толкова по-добре. Разходки по 5 пъти седмично от по 30 минути и в останалите дни поне по 1 час са задължителни. Нека и разходките да станат част от Вашето ежедневие. Правете и упражнения – в начолото може по малко серии и не всеки ден, но след като дойдат първите резултати от отслабването, те трябва да станат по-продължителни и по-чести.