10-те най-лоши дестинации за почивка през 2014 г.

10
Добави коментар
10te.bg
10te.bg

Публикувано от admin на 19.05.2014

Ако сте решили почивката ви тази година да е някъде, където никога не сте били, бъдете изключително внимателни – има местата на планетата, които със сигурност трябва да бъдат избягвани. На база на нивото на престъпността, рейтинга на местните власти и статистическите данни относно чистота през последните 18 месеца сайтът buyagift.com събра на едно място дестинациите, които е по-добре да изключите от списъка си с евентуални възможности за почивка през задаващите се летни месеци. За съжаление със своите 3234 кражби на превозни средства, 141 убийства и 2462 грабежа, квартал Столипиново в Пловдив бе обявен за най-лошото място за почивка в света. Ето и останалите в класацията.

Виж още: 10-те най-дразнещи неща по време на почивка 10-те най-добри острова за ваканция’ 2014

1. Столипиново, Пловдив, България Пловдивският квартал Столипиново е най-популярният ромски квартал на Балканите. Тук можете да станете свидетели на това как отпадъците се изхвърлят директно от балкона на апартамента върху огромни насипи, оформящи постсоциалистическата „фиеста“, сред която оцеляват жителите на квартала.

2. Богота, Колумбия Легендите за престъпността на в Богота дават някаква представа защо градът е в тази класация. В средата на 90-те години на миналия век Богота бе един от градовете с най-голяма престъпност в света. Колумбия пък все още е на номер 8 по брой убийства годишно.

3. Голяново, Москва, Русия В московския район Голяново руската мафия има сериозно присъствие. Ако може да се даде съвет за оцеляване в Голяново, то той бил „Не попадай там“. Иначе главата наведена, качулката схлупена до очите и сигурна, бърза походка.

4. Ферентари, Букурещ, Румъния Разбити улици, смрад на боклуци и зли кучета оформят тук пейзажа пейзажа в стил „долнопробен филм на ужасите“. Добре дошли във Ферентари! Румънската столица, която с гордост се нарича Малкия Париж, има своите тъмни места, на които не е добра идея да попадне човек.

5. Хуарес сити, Чихуахуа, Мексико Районът Хуарес сити в град Чихуахуа има полицейско управление, в което за последните няколко години за уволнени 800 служители заради корупция. Картелите буквално владеят града. Явно Хуарес сити всячески се опитва да си възвърне първото място сред градовете с най-голяма престъпност.

6. Байуотър, Ню Орлиънс, САЩ Добре дошли в Байуотър, разположен на отлично място – между река Мисисипи и St Claude Avenue. В сърцето на Ню Орлианс, Байуотър е място на тъмни сделки с наркотици – кокаин и хероин, проституция и откровено насилие.

7. Камден, Ню Джърси, САЩ Кварталът на Ню Джърси се ползва със славата на мястото с най-висока престъпност в САЩ за 2012 г. със своите 2 566 престъпления на всеки 100 хил. души. Общо това надхвърля с 560% общия процент на насилие в цялата държава.

8. Дъ Кейп Флатс, Кейп Таун, ЮАР Дъ Кейп Флатс се намира югоизточно от централния бизнес район на Кейп Таун. Изгонените от апъртейда неудобни за правителството хора живеят тук. Ширещата се престъпност е само част от визитката на този квартал.

9. Детройт, Мичиган, САЩ Моторният град е способен да подлуди всеки. Достатъчно е човек да види само нивата на престъпност в града и ще се съгласи без да се замисля. Организирана престъпност, неорганизирани вандали и обикновени хулигани, които просто така си преживяват – всички те намират място в най-стария град на Средния Запад в Америка.

10. Хребендова, Братислава, Словакия Ромското гето на словашката столица Братислава би могло да бъде идеално описано с думи като „мизерия“, „отчаяние“, „бедност“, „престъпност“ и „мръсотия“. Удивително е, че някой може да живее на подобно място. Задължителен аксесоар за Хребендова са гумените ботуши!

Коментари

коментар(а)