Какво представляват бричовете и как да се отървем от тях?

17
Добави коментар
keepfit
keepfit

Какво представляват бричовете и как да се отървем от тях?

 

Повечето жени имат поне малко излишни телесни мазнини някъде по телата си. Понякога те се натрупват в една област, например стомаха , а понякога се разпространяват по цялото тяло. При някои жени излишните мазнини се съсредоточават в областта на хълбоците или бедрата, наподобявайки панталони за езда, издути именно в тази област. Причината за това се дължи на вида мазнини, който се трупа в различните части на тялото и колко вреден е един вид в сравнение с друг . Двата вида са подкожни и висцерални .

 

Висцеларните са най-вредни за здравето, защото този вид мазнини обикновено се среща дълбоко в коремната кухина, увити около сърцето , черния дроб и други вътрешни органи.  Подкожната мастна тъкан се намира точно под кожата и е от съществено значение за живота ни, но са ни необходими само 11%. Именно този вид мазнина се натрупва около бедрата на жените , като по този начин образува бричове.

 

Да се ​​отървем от бричовете не е толкова трудно, колкото може би си мислите- нужно е единствено постоянство. Предлагаме ви 5 упражнения, които ще ви помогнат да се справите с нежелания проблем:

 

1. Качване на стъпало

Намерете стъпкало или кутия, което да е толкова високо, че когато поставите крака си върху него, коляното да е под ъгъл от 90 градуса или по-голям.

Стъпете върху него с единия, след това и с другия крак и слезте по същия начин.

Необходими повторения: 20.

 

2. Планк с ритник

Започнете упражнението в поза планк (тялото е успоредно на пода, подпряно само на лакти на ръцете и пръсти на краката, гърбът е прав). Повдигнете единия крак и ритнете колкото можете по надолу като внимавате да не извивате таза- той трябва да остане успореден на пода.

Необходими повторения:10 с всеки крак.

 

3. Планк върху топка

Упражнението е подобно на предишното, но се използва фитнес топка. Тя се поставя под стъпалата, а ръцете си подпирате на длани. Гърбът е отново прав. Започвате последователно да вдигате изправен крак нагоре, колкото можете. След това сменяте краката.

Необходими повторения:10 с всеки крак.

 

4. Сумо Клекове

Застанете с широко разтворени крака със стъпала сочещи леко навън. Започнете да клякате докато коленете ви застанат над глезените, след това се изправете.

Необходими повторения:3 х 10.

 

5. Странично повдигане

Легнете на пода на една страна. Главата е подпряна на лакът. Свийте долния крак в коляно и започвайте да вдигате горния право нагоре докъдето можете без да извивате тялото.

Необходими повторения:20 с всеки крак.

 

В допълнение към упражненията, които са насочени към тази проблемна област, е важно да намалите и мазнините от дневното си меню.

Ако ни харесвате и искате да четете всяка седмица интересни и нови статии, последвайте ни в социалните мрежи.

Нека Ви помогнем да поддържате форма с нас 🙂