Писането на ръка лекува вътрешни и външни рани

2
Добави коментар
milk1
milk1

Проучване на университета на Оукланд в Нова Зеландия сочи, че писането на ръка може да лекува вътрешни и външни рани. Авторите на откритието уверяват, че изливането на емоциите със синьо мастило върху бял лист хартия подобрява душевното и физическото състояние на „писателя“.

Учените провели и експеримент, за да докажат теорията си. Повикали доброволци и ги разделили в две групи. Едните описвали настроението и преживяванията си в продължение на три дни в дневник. Учените ги помолили съвсем обективно да споделят с хартията как се чувстват и какво им причинява стрес в ежедневието. Почти всеки един от участниците излял върху хартията мисли, които досега никога не е споделял с човек.

Втората група от доброволците описвали мислите си, но без да влагат в тях емоции и чувства. След две седмици учените събрали доброволците в лабораторията на университета и всели проби от ранички по тялото им. Резултатите показали, че онези, които изписвали вътрешното си състояние били със 76% по-здрави и без почти нито една физическа и душевна рана, докато другите се оплакали, че раничките им не зараствали и по никакъв начин не са почувствали ефект от изследването, а само са загубили времето си да драскат.

Снимка: sites.duke.edu Автор: Dani

Писането на ръка лекува вътрешни и външни раниРейтинг: 5.0 от 5.0 / (1 глас)