Борят плъховете в каналите с восъчни блокчета

1
Добави коментар

От следващата сряда до края на месеца в Пловдив започва борбата с гризачите в канализацията. При акцията ще се обработят 16 хиляди броя шахти на територията на шестте административни района. Екипите на Общинско предприятие „Дезинфекционна станция” ще работят с  препарат, който представлява водоустойчиви восъчни блокчета.

Това са обектите, които бяха масово обработени още в началото на месец април при масовата дезинсекция срещу кърлежи – местата за свободно разхождане на домашни кучета, паркове и градини, дворовете на детски и учебни заведения, много междублокови пространства, уточняват от Община Пловдив.

Освен обектите по утвърдените списъци, ще се обработят и всички сигнали, получени от граждани. За постигане на максимален и по-дълготраен ефект от химичните обработки, преди самата дезинсекция, терените ще бъде окосени и подготвени от екипите на ОП „Градини и паркове”.

За да е по-силен ефектът от работата по третирането срещу кърлежи в града ни, за да се погрижим и сами за собственото си здраве и безопасност, експертите отново се обръщат към пловдивчани с призива да взимат необходимите мерки, когато посещават открити зелени площи.

Не разхождайте домашните си любимци на места с висока тревна растителност и при ухапване от кърлеж се обърнете за съдействие от медицинско лице, съветват още общинските служители.