Ръководство: Как се правят панорамни снимки с iPhone

2
Добави коментар
wweb
wweb

Панорамният режим в камерата на iPhone позволява заснемане на много по-обширни снимки, със значително по-висока резолюция. Серия последователни кадъра се съчетават в едно изображение, което прави функцията подходяща при фотографиране на пространствени обекти – пейзажи, архитектурни забележителности, и дори на футболния терен по време на мач.

Как да заснемем панорамни снимки с iPhone

Режимът „Panorama“ се поддържа от iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5s и iPhone 5c.

 

1. Отворете приложението Camera. 2. Плъзнете екрана наляво за да смените режима. За да активирате Panorama трябва да плъзнете екрана не един, а два пъти. 3. Трябва да знаете, че когато снимате в панорамен режим трябва да държите телефона във вертикално положение (като при снимане на портрет), а не хоризонтално. 4. По подразбиране панорамното заснемане започва винаги от ляво, като iPhone се мести надясно. Ако искате да смените посоката, трябва да тупнете върху стрелката. 5. Натиснете бутона за снимане Pano. 6. Стойте неподвижно от кръста надолу и се уверете, че стрелката стои върху линията, докато завъртате телефона от ляво надясно (или обратно). 7. Когато приключите, натиснете отново бутона Pano, този път за да завършите процеса.

 

 

 

Как да заснемем вертикални панорамни снимки с iPhone

Технически, камерата на iPhone е създадена да прави панорамни снимки хоризонтално. Но понякога правилата трябва да бъдат нарушавани. Ако се случи така, че искате да заснемете висока сграда, просто последвайте горните стъпки, но като държите телефона в хоризонтално положение, докато го плъзвате отдолу нагоре.

 

 

А използват ли трика за автофокус при снимане с iPhone?