Най-енергийните места на света

16
Добави коментар
Hajmanata
Hajmanata

Къде човек може да се докосне до божественото

Една от недоказаните истини за света е, че има места, където има много концентрирана енергия. Там духовното и обикновеното се сливат и мъдреците отиват да попият знания и да се докоснат до Бога. На такива места човек може да открие отговори за въпросите си и да стане една идея по-мъдър.

Платото Улуру в Австралия

Намиращо се в центъра на континенталната държава, Улуру е и духовния център на Австралия. Легендите казват, че самото плато е кухо и в него се намира енергиен източник, който те наричат Тиукурпа (Времето на сънищата). Древните племена, населяващи околностите на платото са оставили множество истории от „Времето на сънищата“, нарисувани в някои от пещерите в местността. В племената се е запазило вярването, че когато човек обикаля платото, той получава видения.

Храмът Махабоди в Индия

Храмът Махабоди е построен около дървото, под което се вярва, че Буда е получил просветление. Според будистките вярвания това място е и център на света и никое друго място не може да понесе тежестта на постижението на един Буда. Будистката традиция твърди, че когато светът завърши своето съществувание в края на съответната космическа епоха, тогава Бодхиманда ще бъде последното място, което ще изчезне, и след това ще бъде първото място, което ще се появи, когато светът отново възникне.

Връх Кайлаш в Тибет

Върхът има религиозно значение за три религии – будизъм, индуизъм и джаинизъм. И трите религии имат свои легенди за мястото, но се обединяват около твърдението, че върхът е дом на боговете и един от енергийните центрове на света, където изкачилите го могат да почувстват духовно блаженство.

Мачу Пикчу в Перу

Изгубеният град на инките е едно от местата, сочени за енергийни центрове на света. Инките построили Мачу Пикчу на определено място високо в Андите. Самото място канализира енергията и позволява на хората да се докоснат с нещо, което не принадлежи точно към нашия свят.

Рила

За някои може да звучи изненадващо, но тази планинска верига е един от енергийните центрове на света. Не случайно един от най-великите духовни учители на XX век – Петър Дънов, е българин и е избрал да предава мъдростта си в Рила. Мястото около Рилските езера действително е много силно енергийно и по-чувствителни хора го усещат и да получават странни сънища, когато нощуват в местността. Дали ще им повява човек, е нещо индивидуално, но безспорно има нещо в тази местност.

Източник: Bulevard.bg