Искрено и епично с Анджелина Джоли и Злодеида

3
Добави коментар
Tzvetomir-Ceco
Tzvetomir-Ceco

След цели четири години отсъствие Анджелина Джоли се завръща на голям екран! В България всички нейни фенове ще могат да я гледат на 30 май 2014, петък, когато е премиерата на епичното фентъзи „Господарка на злото”. Припомняме ви, че в момента тече и страхотна игра – „Кутии с орисии“ – посветена на филма.

Красавицата влиза в ролята на орисницата Злодеида – един от най-известните персонажи на Disney. Лентата всъщност показва на зрителите неразказаната история на емблематичната злодейка от филма „Спящата красавица”.

Форум Филм България

В „Господарка на злото” Злодеида е красива и невинна млада дама, която обаче е била безмилостно предадена. Ето защо доброто й сърце се превръща в камък.

В стремежа си да отмъсти и да защити народа си, тя започва битка с краля на човеците и проклина новородената му дъщеричка Аврора.

Форум Филм България

Докато Аврора расте, тя се озовава в центъра на кипящ конфликт между Горското царство, което е възпитана да обича и кралството на баща й, което е нейното наследство. Злодеида разбира, че Аврора държи ключа към мира в земите им и решава да предприеме крайни действия, които ще променят двата свята завинаги.

Форум Филм България

Освен Анджелина Джоли, във филма главни роли имат познатият от „Сектор 9“ и „Елизиум“ Шарлто Копли и младата актриса Ел Фанинг („Странният случай с Бенджамин Бътън“, „Супер 8“). 

Режисьорът на лентата Робърт Стромбърг споделя подробности около въвличането на Анджелина в проекта: „Изборът на Анджелина Джоли за главната роля в „Господарка на злото“ беше решение, взето далеч извън ограничителните норми на обичайния кастинг. Още преди да се обвържа с този проект, чувах името на Анджелина да се свързва с него и си помислих: какъв съвършен кастинг. Само като погледнете нейна снимка и образа на Злодеида, ще видите, че е предопределена за тази роля.“

Форум Филм България

Форум Филм България

Актрисата на свой ред споделя: „Още от първото четене бях много развълнувана от сценария . Беше като разбулването на голяма мистерия. Всички познаваме историята в „Спящата красавица“, познаваме Злодеида и знаем какво се е случило на кръщенето, защото сме пораснали с тази приказка. Но не знаем какво е станало преди това.“

Злодеида е сложен и многопластов образ. Тя е водена от жажда за отмъщение, но все пак яростно брани земята, която обича и всички, които я населяват.

Като говори за героинята си и онова, което иска зрителите да отнесат със себе си, Джоли казва: „Надявам се най-вече момичетата да разберат колко е важно да имаш чувство за справедливост, да можеш да преценяваш кое е честно и за какво си струва да се бориш. Да разберат, че могат да бъдат бойци и в същото време нежни и женствени, дълбоко емоционални и с цялата сложност, която жените притежават.“

Форум Филм България

Колкото до това какво могат да очакват зрителите този път от най-емблематичната злодейка на Дисни, Джоли споделя: „Хората ще видят, че тя си е все същата лоша магьосница. Онова, което ми хареса в оригиналната Злодеида, когато бях малка, беше злобното й чувство за хумор. На нея й харесва да е лоша, наслаждава се на това. И тук е такава и да се надяваме, че ще удовлетвори хората, които като мен са почитатели на оригинала. Ала зрителите освeн това ще научат повече за нея и как е станала такава, каквато я познаваме.“

Освен актьорския състав и екипът на продукция не оставя съмнение, че през май ни очаква вълнуващо приключение за всички сетива. Продуцент на „Господарката на злото“ е Джо Рот, работил над емблематичните продукции „Алиса в страната на чудесата“, „Снежанка и ловецът“ и „Оз: Великият и могъщият“.

Форум Филм България

Филмът е режисьорски дебют за Робърт Стромбърг, който е бил дизайнер по продукцията на „Аватар“, „Алиса в страната на чудесата“ и „Оз: Великият и могъщият“. Той е работил върху визуалните ефекти на още десетки мегапродукции, сред които „2012“, „Игрите на глада“ и „Животът на Пи“.

Сценарият е дело на Линда Улвъртън, чиито най-известни филми са „Красавицата и звярът“, „Цар Лъв“ и „Алиса в страната на чудесата“.

За още новини от сферата на изкуството станете част от Jenite.bg във Facebook!