Откриха първите два варненски плажа

1
Добави коментар
Vasil1979
Vasil1979

Заради рязкото затопляне на времето вече са открити първите два плажа във Варна – градският и в курорта Златни пясъци, съобщи Лаврентий Силов, специалист по водно спасяване към Областния съвет на БЧК.
До края на месеца ще бъдат открити и останалите плажове, увери той, като официално това ще стане от 1 юни. От тази дата ще заработят постове с водни спасители и на пясъчните ивици за руски групи в курорта Камчия.

Новото е, че тази година в Шкорпиловци ще има и втори спасителен пост за руски деца, които ще почиват там. Досега единствен от години беше този на централния плаж, коментира още Силов. 31 май е последният срок, в който стопаните на пясъчните ивици трябва да подадат заявки в общината за откриването на плажовете, а собствениците на хотели – на басейните пред тях.

Издадените разрешителни ще са с валидност до 30 септември, гласи заповедта на кмета Иван Портних за обезопасяване на водните площи и предотвратяване на нещастните случаи при къпане и плуване.

Южният плаж в курорта Слънчев бряг отново е отличен с Международния екологичен приз “Син флаг”. Плажът печели символа на организацията за седма поредна година. Това съобщи управителят му Кирил Спасов. Той каза, че за да получи плажът екосертификата и през 2014 година, са защитени критериите, свързани с обезопасяването, информирането, поддържането на плажа, качеството на водите и други./БЛИЦ