Noodles от The Offspring: Концертът в София ще бъде жесток! Елате всички!

1
Добави коментар
Vasil1979
Vasil1979

Тази година българските меломани най-после ще имат възможността да гледат и слушат на живо една от най-великите американски пънк рок банди The Offspring. Формирала се през далечната 1984 г., до днес групата има издадени девет албума, а на 6 юли на стадион „Академик“ ще свири за първи път в България. Имаме удоволствието да разговаряме с Noodles (китара и беквокал, ако случайно някой не знае) по телефона и да го разпитаме малко за предстоящото шоу в София.

Здравей, Noodles! Къде те намирам?

У дома съм си, в Хънтингън бийч, Калифорния.

Звучи добре.

Да, много е хубаво, много е слънчево.

Чакаме The Offspring в България от много време. Никога не сте идвали тук, нали?

Не, това ще ни бъде първият път. Нямам търпение вече.

А каква ти е първата мисъл, когато чуеш името на страната ни?

Боже, не знам. Всъщност не знам много за вашата страна, но знам, че сте на Черно море и че езикът ви е близък до руския…

Какво да очакваме от вас на Sofia Rocks 2014? Издай някоя тайна.

Ами, не знам дали е тайна, но празнуваме 20 години от излизането на албума „Smash“. С този албум може да се каже, че пробихме. Така че ще го изсвирим целия от първата до последната песен. После ще изсвирим и други наши парчета от други етапи на кариерата ни, радио хитовете, „Americana“, разбира се.

Guliver/Getty Images

Добре де, каква е тайната, какъв е правилният начин да сте винаги така лоялни към феновете си и през всичките тези години да сте все такива готини пичове?

(смее се) Първо благодаря. Второ – не знам. Ние просто обичаме да свирим, обичаме да сме заедно, да пийнем няколко бири, пак да свирим, да пишем песни, да записваме… Мисля, че всъщност наистина адски се забавляваме, никога не ни омръзва. През първите десет години от съществуването на бандата харчехме личните си пари, за да ходим по турнета и да пътуваме по света. Реално не свирехме за пари и така беше докато не извадихме „Smash“. След него вече започнахме да се издържаме с музиката си. Просто много обичаме да правим музика, а и е много забавно. Работата ни все пак е да правим музика, да пътуваме и да свирим на живо, а след това да отидем в студиото и пак да свирим. Много е забавно.

Guliver/Getty Images

Да, а и най-после идвате в България…

Винаги е чудесно да свирим на места, където никога не сме ходили. Никога не знаем какво да очакваме. И обикновено, когато сме на ново място, във въздуха сякаш има едно специфично електричество…

Значи никога не си мислил да се откажеш от музиката и да правиш нещо друго?

Не, не. Прекалeно много обичам това, което правя. В някакви моменти от живота си мислех, че трябва да се преместя в Южна Калифорния и да променя живота си, но после осъзнах, че обичам да свиря в бандата.

Какво мислиш за модерната музика? Харесва ли ти или по-скоро би я запалил?

Модерната музика?

Да, популярната, тази, която правят например Майли Сайръс и Джъстин Бийбър.

Ами това не е моята музика. Даже мисля, че вероятно Майли Сайръс всъщност е доста добра певица, но просто не пее моя тип музика. Не я приемам твърде сериозно. Има някои поп неща, които всъщност харесвам. Pink много ми харесва, страхотна е.

Да, но Pink си е малко пънк…

Да де, всъщност си е малко рок мацка. Рокът в момента, особено в САЩ, е станал много сладникaв, превърнал се е в нещо като фолк-рок. Има готини парчета, но всичко е твърде захаросано, аз обичам по-твърдия звук.

Разкажи ни някоя ДИВ-ашка история с The Offspring?

Ох, винаги е много трудно да се помнят такива неща. Имаме много дивашки истории от събуждане в хотелска стая в Токио до тридневен запой в Корсика. Имали сме деца в публиката, мъж в инвалидна количка, който беше носен от тълпата, един друг пък се самозапали и се метна в публиката. Виждали сме много неща през последните 20-30 години…

Сигурна съм в това! За финал ще те помоля да кажеш нещо на българските фенове на The Offspring, което да ги накара да направят всичко, ама всичко, за да дойдат на концерта ви на 6 юли.

Първо искам да благодаря на всички наши фенове в България. Елате всички на концерта, защото ще бъде жесток! Нямаме търпение най-после да дойдем при вас, да разгледаме София и да се запознаем с културата ви. Ще бъде страхотно шоу, ще се видим там!