Страхотни увеселителни паркове в Европа – тема за Европа – Idi.bg

6
Добави коментар
tao
tao

Ако обичате да покачвате адреналина си и да прекарвате всяка минута от деня по вълнуващ начин, най-вероятно сте фен на увеселителните паркове. Непрекъснато се отварят нови и нови паркове с по-големи и вълнуващи съоръжения, които целят да оставят посетителите повече от доволни. Ето някои от най-добрите увеселителни паркове в Европа, които едва ли ще ви разочароват.

„ПортАвентура“ (PortAventura), Испания

Разположеният в Северна Испания увеселителен парк представлява свят, пълен с приключения, който само чака да го откриете. „ПортАвентура“ не е голям, но четирите му невероятни съоръжения ще накарат косата ви да се изправи. Има и съоръжения за по-малките посетители, така че не се притеснявайте, защото и децата ще се забавляват.

„Алтън Тауърс“ (Alton Towers), Великобритания

„Алтън Тауърс“ се намира в Стафордшър и е най-популярният увеселителен парк във Великобритания, което се дължи на факта, че предлага по нещо за цялото семейство. Паркът е толкова голям, че може да ви отнеме няколко дни да го разгледате целия. Тук има съоръжения за деца, водни съоръжения и много големи влакчета, на които стомахът ви ще се преобърне. Нощните забавления и двата хотела са сред нещата, които поддържат популярността на „Алтън Тауърс“.

„Европа парк“ (Europa Park), Германия

Фактът, че „Европа парк“ има най-високите увеселителни съоръжения в цяла Европа, е достатъчен, за да нареди този парк сред най-добрите на континента. Съоръженията се наричат „Silver Star“ и невероятните гледки, които се откриват от върха им, карат посетителите да се връщат тук отново и отново.

„Лисеберг“ (Liseberg), Швеция

„Лисеберг“ е изграден на доста живописно място за увеселителен парк, а именно на върха на красив хълм в Гьотеборг. „Balder“ представлява дървено увеселително влакче, за което се твърди, че е едно от най-добрите в света, и известността на парка се дължи отчасти на него.

Парк „Тиволи“ (Tivoli Gardens), Дания

„Тиволи“ се намира в Копенхаген и е един от най-старите увеселителни паркове в света, но това в никакъв случай не означава, че той отстъпва на по-новите паркове. Тук се намира едно от най-старите влакчета, управлявани със спирачка от човек. Това е задължителна дестинация за всеки посетител на Копенхаген, където човек определено ще прекара един незабравим ден.

„Леголенд“ (Legoland), Великобритания

В този невероятен увеселителен парк всичко изглежда така, сякаш е направено от малките цветни части на конструктор, с какъвто всеки си е играл като дете. Въпреки че паркът не може да се похвали с уникални съоръжения, които съществуват само тук, нито с такива, които са подходящи за цялото семейство, „Леголенд“ все пак си заслужава да се види.

„Дисниленд Париж“ (Disneyland Paris), Франция

„Дисниленд“ заема последно място в настоящия списък, но увеселителният парк е един от най-добрите в Европа, както и един от най-известните в целия свят. „Дисниленд“ ежегодно привлича милиони посетители и е отлично място за цялото семейство. „Space Mountain“ е една от най-популярните атракции, която ще ви остави спомени за цял живот. Таксата за някои от съоръженията може да ви се стори висока, но това се дължи на огромната популярност на парка.

Представените седем увеселителни парка са сред най-добрите в Европа, но това в никакъв случай не означава, че няма други паркове, които да ви оставят без дъх. Ако обаче не сте посещавали много подобни места, някое от изброените по-горе ще послужи като добра отправна точка, особено ако планирате екскурзия до града, в който се намира то.

рейтинг:

 
1
2
3
4
5

прочетен: 869 пъти
(0) коментара

Съобщи за нередност