Може ли да измерим кръвното налягане при наличие на аритмия?

2
Добави коментар

Редовното измерване на кръвно налягане и извършването на здравния самоконтрол в домашни условия са едни от основните фактори за предотвратяване на рисковете от сърдечно-съдови заболявания. Ако вие не сте професионален медицински работник и не можете правилно да разберете тоновете на Коротков при измерване с механичен апарат за кръвно, то изберете за себе си електронен уред. Електронните апарати са прецизни  и са доказали своята надеждност и качество  във всички страни от света, в това число и в България. Но при много потребители възниква въпросът: може ли да бъде измерено кръвното налягане при наличие на аритмия? Този въпрос е актуален, тъй като днес някои от апаратите за измерване на кръвното налягане отчитат наличието на аритмия, но показват грешки в измерването. Също така, възможно е апаратът да откаже измерване на налягането при наличие на аритмия. По такъв начин, се получава „дискриминация” на хората, които имат аритмия, а много от тях дори и не знаят за нейното наличие.

Благодарение на вградената в електронните апарати за кръвно технология PAD (Pulse Arrhythmia Detection – технология за откриване на аритмия на пулса) на Microlife хората могат да бъдат информирани от уреда дали имат аритмия и да им бъде извършено  прецизно измерване на кръвното налягане. При наличието на аритмия на дисплея се появява символ, който сигнализира за нарушен сърдечен ритъм на пациента в момента на измерване на кръвното налягане. Ако този знак често се появява по време на измерване на налягането, това означава, че трябва да се обърнете към лекар за консултация:

За това на въпроса може ли да се измери правилно кръвното налягане при наличие на аритмия, отговорът е «да, може». За това ще Ви помогне електронният апарат с  PAD-технология.

 

Апаратите за измерване на кръвното налягане Microlife автоматични модели ВР 3AG1 NEW, BP A100 Plus, BP A200, полуавтоматични модели ВР А50, ВР А80 и китков апарат BP W100 точно измерват кръвното налягане на хора с аритмия и ги предупреждават за необходимостта да отделят повече внимание на здравословното си състояние. Тези модели автоматични, полуавтоматични и киткови апарати могат да се купят онлайн в Магазин За Здраве.