Здрави зъби – красива усмивка

2
Добави коментар
vestitel
vestitel

Когато става дума за превенция на здравето ни като цяло, както и здравето на зъбите и венците ни в частност, винаги много повече си струва да се обърнем за помощ към природата.

Красивата усмивка, както всеки знае, е ключ към много врати и сърца. А за да бъде една усмивка красива, тя трябва на първо място да излъчва здраве. Засега, по-добър начин да излъчваме здраве от този да бъдем действително здрави, не е измислен, затова е от изключителна важност да се грижим добре за зъбите си, а също и за често търпящите пренебрежение венци. Усмивка, която разкрива възпалени венци, е много далеч от представата за красива гледка. Наред с това, че е лишена от естетичност, тя е предупреждение за настоящи, и заплашващи да се задълбочат в бъдеще, проблеми със здравето ни.

Разнообразието от предлагани начини за справяне с възпалени венци е голямо.

Когато става дума за превенция на здравето ни като цяло, както и здравето на зъбите и венците ни в частност, винаги много повече си струва да се обърнем за помощ към природата.

Тук можете да се запознаете с интересни и полезни материали, които да ви насочат как да върнете хубавия, здрав вид на вашите възпалени венци, използвайки даровете на природата, богатството от полезни свойства, които могат да се открият както в билките, така и в качествените, естествени хранителни добавки.

Важно е да се знае, че наличието на възпалени венци само по себе си не е диагноза, а преди всичко симптом. Симптом за дефицит на определени витамини и минерали в организма ни. Знак, че нещо в начина ни на хранене, в начина ни на живот, а оттам и нещо вътре в организма ни, не е както трябва.

Външното третиране на възпалени венци, чрез жабурене с билкови отвари, масажирането им с пасти за зъби, съдържащи пчелен прополис, е необходимо за тяхното възстановяване, но далеч не е достатъчно. Когато налице са кървящи, възпалени венци, това е един от най-явните признаци, че лишаваме организма си от необходимите му ежедневни количества от витамините А, С и Е. Затова е силно препоръчително дневното ни меню да включва храни, плодове и зеленчуци, богати на тези витамини. За още по-добър ефект, наред с консумирането на такива плодове и зеленчуци, е хубаво да се приемат естествени хранителни добавки, с природни съставки, които комбинират в себе си витамините и минералите по начин, който подомага максималното им усвояване. Добре е да се има предвид, че синтетичните, изкуствено създадени, а иначе привлекателни с ниските си цени витамини, не вършат никаква работа, те не могат да се усвоят пълноценно. А и когато става дума за здраве, компромис с качеството не трябва да се допуска.

Известно е, че пчелният прополис е сред най-предпочитените средства за борба с възпалени венци.

Масажът с пасти за зъби, съдържащи пчелен прополис, както и жабуренето с прополис дава добри резултати, това е безспорно. Още по-добри са резултатите, обаче, когато пчелен прополис се приема и вътрешно, т.е. когато с пие. Причината е, че пчелният прополис е отличен, естествен антибиотик, с помощта на който се унищожават бактериите, причиняващи инфекциите и възпалението на венците. Ако имате познати пчелари, за които сте сигурни, че произвеждат качествени и чисти пчелни продукти, можете да си вземете прополис от тях. Друго добро решение е да потърсите хранителни добавки с пчелен прополис, но търсете качествени – питайте, проучвайте.

Грижете се добре за здравето на венците си, защото освен гаранция за красива усмивка, здравите венци в голяма степен са гаранция и за здрави зъби. Здравите венци за ясен показател, че и организмът като цяло е здрав. А какъв по-добър повод да сме усмихнати и щастливи от това, да се радваме на отлично здраве?